Så där. Nu är alla låtar till Melodifestivalen deltävling 1 släppta och det är som vanligt bara rent skräp.

Boris René kickar igång allt med en riktig pisslåt. Det är ävl det festligaste tävlingsledningen har att komma med, så låt gå. Den har ingenting med varken toppen eller den absolut botten att göra.

Tvåa på scen är Adrijana med Amare som är en riktig plåga. Hon sjunger på svenska i lågt tempo och det är absolut inget som går hem i stugorna. Det kan jag säga direkt. Hon kommer att tampas med Perrelli i botten. Mer om det nedan.

Trea är Dinah Nah som jag skulle säga har den mest underskattade låten i startfältet. Hon har fattat galoppen med modern pop inspirerad av de populäraste låtarna 2016. I min bok är hon det naturliga tredjevalet.

Ett annat bidrag som ligger bra till för Andra Chansen är Jan Banan-inspirerade bidraget Roadtrip av Det Vet Du. Ungarna älskar det naturligtvis och låten har en slinga som sätter sig rätt bra. Kommer dock inte gå direkt till final, det kan jag inte tänka mig. Konkurrensen är för hård. Däremot är ju knappast 10 avsnitt på tv4 på bästa sändningstid till grabbarnas nackdel.

Perrelli går upp därefter. Vilken smörja. Det här är så dåligt att jag knappt orkade lyssna igenom de där 60-sekunderna som ligger ute. Och min gissning är att inte ens hennes följarbas gillar det här, hon byter nämligen genre och bara där tappar hon ett par tusen röster.

Ace Wilder och Nano avslutar. De två toppfavoriterna. Inte alls omöjligt att de blir just dessa två men självklart har ingen av dem något med slutvinsten att göra. Wilder lockar den yngre kvinnliga publiken och är alltid bra på scen. Hon borde vara klar och en dubbel på dessa två att gå direkt till final betalar just nu ca 1,60.

Men den gamla uteslutningsmetoden kan vi konstatera följande:

Nano och Wilder blir högst troligt etta och två.

Adrijana och Perrelli kommer absolut inte ha något som helst med topp 4 att göra.
Det lämnar oss med Dinah Nah, Det Vet Du och Boris Rene som potentiella Andra Chansen-deltagare. Min gissningar är att Dinah Nah och Det Vet du plockar AC-platserna.

Känslan är att om nu Wilder och Nano går direkt till final så är Dinah Nah det naturliga Andra Chansen-bidraget.

Så, jag lirar Dinah Nah att gå till Andra Chansen till 1,85 hos Unibet . Nu upptäckte jag att jag inte skrivit något om Nano, men plockar honom att gå direkt till final till 1,44 hos bet365 . Det ska vara en riktig spik.

This is the stats tab
This is the post tip