Vikings (5-0) får besök av i mitt tycke NFCs bästa lag, Detroit Lions (4-1). 

Jag tycker linan ligger helt fel i den här matchen och tackar för det. Lions är 4-1 på ett riktigt bra sätt emedan Vikings är 5-0 på ett hyggligt sätt. Jag vill inte ta något från Vikings, men är det något lag som är 5-0 som lika gärna kunna ha vart 3-2 är det just Vikings. Jag kommer utveckla det nedan.

Mitt speltips är enkelt. Lions vinner matchen. Jag får 2.05 hos bet365 .com och jag vill säga att det är hela helgens bästa odds. Jag är medveten om Lions Hutchinsons skada och det var ett debacle för laget, men laget är såpass i synk om kommer finna "next man up" på ett bra sätt. Lions omklädsningsrum och det surret som finns där, är garanterat ett av ligans bästa omklädningsrum. Inte ett enda strul under offseason. Ingen som klagar på kontrakt eller annat. Lions management - se HC och GM - gör ett gediget jobb.

Jag spelar Lions moneyline till oddset 2.05 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Lions QB Goff har verkligen tänt till på alla cylindrar över de senaste fyra veckorna. Han har gått från en passer rating om 69 till nuvarande 105. Det gör honom till ligans nr 5 QB i passer rating. OM Goff håller i det här, då kommer Lions vara en Super Bowl-kandidat i år.

2. Vikings pass defense snittar 263 yards och är ett av ligans sämsta i just den variabeln. OM/NÄR man möter en QB av Goffs kaliber och som har receivers och tight ends som är top notch kommer det gå illa. 

3. Vikings defense som totalt sett är toppenbra har en sylvass pass rush, vars enda uppgift är att få motståndets QB "konfunderad". Ledande gällande "blitz rate" i NFL med 32.6% pressure och 20 sacks.

4. Lions run offense är ett av ligans mest dynamiska. +100 yards per outing och +4 yards per löpning. Jag tycker kanske att de är ligans bästa just nu och det beror mycket på Lions topp 3-offensiva lina. Vikings har enligt mig en stabil run defense, MEN de har inte mött den här typen av motstånd tidigare.

5. Varför är Vikings 5-0? Laget har ett suveränt defense. Det börjar och slutar där. De har ligans bästa WR i Jefferson och en bra RB i Aaron Jones. De har dessutom KOC som HC. Han är en gammal QB som numera är HC och som har en ruggigt stark syn på hur spelen skall dras upp. Han har imponerat. MEN. De har till dags dato EJ mött ett liknande tvåhövdat offense som Lions har till sitt förfogande. Lions har skjutit i taket över de senaste omgångarna och gjort med lätthet och ackuratess. 

Jag spelar Lions idag och tycker verkligen att linan i Vegas ligger fel. Lions moneyline till 2.05 i odds hos bet365 .com är riktigt bra. Jag tar det!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip