Mina analyser fortsätter leverera och det var kul att se Falcons på något knepigt vänster lösa en OT-vinst mot Bucs senast. Det var en riktigt kul match att se och när "Kirko Chainz" a.k.a. Kirk Cousins vågar spela som han kan dvs. våga passa de djupa bollarna till sina receivers "man-to-man" och våga passa de kortare bollarna i tajta områden, då har Falcons ett riktigt bra lag.

Nu till den tidiga matchen i London, där obesegrade Vikings tar emot Jets på Tottenham Hotspur Stadium. Jag har varit där själv och sett ett par London-matcher genom åren och det är en fantastisk upplevelse. Det kommer inte bara vara Vikings och Jets-fans på plats, utan vi kommer få se så många olika lags tröjor att bara det i sig är en upplevelse. UK-games är alltid en stor publik framgång! Glöm inte bort att matchen börjar redan kl 15.30 svensk tid.

Vad säger vi då om den här matchen? Jag hade aldrig trott att Vikings skulle vara 4-0 efter fyra omgångar, trots att de har ligans nr 1 WR i form av Justin Jefferson. QB Sam Darnold har spelat jättebra efter sina förutsättningar och DC Flores har sett till att Vikings defense varit ruggigt effektiva. De har besegrat tre bra lag i dessa fyra outings; se 49ers, Texans och Packers. 

Jets var en formidabel besvikelse i föregående helg mot Broncos. De borde ha stängt den matchen väldigt tidigt i Q3, men istället lyckades man med bedriften att ta sig ner till FG-range för att sätta en walk-off kick med Greg The Leg. Vad hände då? Jo, han missade och tre poäng försvann och Broncos vann. Oavsett; Jets har ett för bra lag för att låta Broncos ens kunna vinna en sådan här match. Jets defense och secondary är dock riktigt bra och har tillåtit låga 20 poäng över de tre senaste matcherna och Rodgers är alldeles för bra för att inte få igång Jets offensiv. Jag är inne på att Jets vinner den här matchen!

Linan i Vegas har Vikings -2.5, men jag finner spelvärde i Jets -1.5 till oddset 2.25. 

1. Vikings och Jets har spelat 12 gånger mot varandra och Jets är 8-4 i den statistiken. Notera det.

2. Vikings QB Sam Darnold har spelat riktigt bra för Vikings och det är kul att se en s.k. "journeyman" landa i rätt spelsystem och få till sitt spel. Darnold har en completion rate på 69% som är hans högsta någonsin. Han leder NFL i antal passade touchdowns med 11 och har bara tre interceptions till det. En av anledningarna är självfallet WR1 Justin Jefferson som är briljant! Han har tagit emot 20 pass för 358 yards och fyra touchdowns. Vikings springspel har också spelat över förväntan med RB1 Jones som löpt för 321 rushing yards (nr 8 i ligan).  Mot Jets blir det en annan potatis, då Jets tillåter i snitt 15 poäng per match.

3. Vikings har spelat tre matcher i London och har vunnit alla tre. Jets har spelat två och är 1-1.

4. Jets har enligt mitt sätt att se det spelat EN bra match hittills och det var mot Patriots. Det var dominans från start till slut mot ett då potent Patriots defense. Jets måste få till en jämnare outing i sina matcher. Det kan inte svaja så betänkligt mellan den högsta, bästa punkten kontra den lägsta. 

5. Det som tilltalar mig mest i den här outingen är att Vikings allra största svaghet är deras passing defense. De har tillåtit mest passing yards per outing (274 yards). In på scen kliver Hall of Famer Aaron Rodgers. Får han sin tid i passningsfickan (Jets o-line måste leverera) kommer han skjuta hål på Vikings secondary med sina receivers som bara kommer bli bättre och bättre; Wilson, Williams och Lazard. Det är min känsla!

6. Jag tycker att Jets unga RB-duo Hall och Allen (som är minst lika bra att ta emot pass som receivers som löpare) har mer att ge och då framför allt Hall. Jag vill se en balanserad spelstrategi från QB Rodgers och med det sagt; då kommer Jets ha en toppchans.

7. Om det är något lag som skall få stopp på Vikings QB Darnold så är det Jets defense. Laget är nr 2 i NFL när det kommer till sack percentage. Ca 11% av deras dropbacks. Det blir en tuff outing för Darnold; tro mig. Jets defense är nr 2 i NFL när det gäller "opponent yards per pass play", då de enkom tillåter 4.7 yards per spel. 

Jag spelar Jets -1.5 till oddset 2.25 hos bet365 .com. Som sagt; Vikings är bra, men inget topplag, samtidigt som Jets skall vara ett topplag, men som spelat svagt offense över de senaste matcherna. Min feeling är att det vänder mot Vikings på söndag!

/RoloMartins



This is the stats tab
This is the post tip