Texans (3-1) tar emot Bills (3-1) i en av de bättre matcherna i afton. Jag håller Texans som det bättre laget, samtidigt som jag fortfarande vill se Bills spela bra mot "bra" lag. I min analys från föregående helg, där jag tippade Ravens -1.5 berättade jag att jag hemskt gärna vill se Bills spela bra mot bra lag och det har man ännu inte lyckats med. 

Texans har börjat få till snitsen på sitt spel och potentialen i respektive lag är i det närmaste skyhög för Texans, samtidigt som Bills, oavsett vad det ställer upp med för lag levererar. Dock alltid tufft mot bra lag.

Värt att notera:

1. Bills har fyra nyckelspelare borta mot Texans. WR Shakir, DT Oliver, DT Johnson och safety Rapp. Det är tunga, tunga tapp för Bills. Notera det.

2. Mycket surr om Texans WR Diggs som kommer från just Bills i den här veckan. Han spelade för Bills mellan 2020-2023 och gjorde det bra. 445 mottagningar. 5 372 mottagna yards. 37 touchdowns. Imponerande. Idag möter han sitt gamla lag och det är en stark motivator för Diggs. Sidospel på en TD kanske? Om vi tittar på Diggs resultat i Texans-tröjan berättar den att han snittar 58 yards och 6 mottagningar per game än så länge. Han kommer också få mer och mer bollar ju längre säsongen fortgår.

3. Jag ser verkligen fram emot QB-duellen mellan Texans Stroud och Bills Allen. Bills QB har varit topp 3 gällande MVP över de senaste åren. I år leder han ligan i QBR med 82 och Bills offense är nr 2 i NFL gällande antal poäng framåt (se 30.5 i snitt). 

4. Texans defense gillar jag. Som lag har de tillåtit 65 first downs och med den statistiken är de nr 5 i NFL. Texans har ett starkt run och pass defense. När det kommer till passing yards allowed är de nr 4 i NFL. Det gör att det är viktigt för Bills att vårda bollen och ta rätt chanser. Det som är bra för Bills är att de har just QB Allen som är en av ligans bästa, MEN hans vapen WR Shakir är borta. 

5. Texans CJ Stroud var enormt effektiv i föregående helg, då han ledde sina mannar med en sista drive för att avgöra matchen mot Jaguars och vinna. Han spelar sitt andra år i ligan, men är exceptionellt bra! Han har 1 054 passing yards, sex touchdowns och två interceptions hittills i år. Han har också löpt för 41 yards. En komplett QB.

6. Över de senaste fem matcherna lagen emellan har Texans vunnit tre av dessa. Om Bills skall vara med länge i den här matchen måste deras RB Cooks och dennes springspel fungera fläckfritt.

7. Jag är övertygad om att WR Collins och WR Diggs kommer göra livet surt för Bills defense (som är skadedrabbat). Collins har tagit emot 30 pass på 43 försök för 489 yards med två TDs. Han kommer bara bli bättre och bätttre.

Jag håller som sagt Texans högre än Bills och med vetskapen om Bills "nya" skador torde Texans ha en toppchans i afton. Jag spelar Texans -1 till oddset 1.94 hos Unibet .com.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip