Sunday Night Football i Pittsburgh. Steelers (4-2) vs Jets (2-4). En match där alla blickar kommer vaka över två personer; Jets Adams och Steelers Wilson.

Först och främst Jets suveräna signing av en av ligans bästa WR's i form av Davante Adams som levererat på topp i många, många år. Han anses av alla "förståsigpåare" vara topp 3 WR i NFL och jag är enig att hålla med. Det här en statementvärvning från Jets ägare och management. Man ser sig själv vara i win-mode nu och gör allt för att säkerställa slutspel. Med normalt ett av ligans bästa defense har man nu också en offensiv som inte går av för kattskit. Det skall bli kul att se WR Adams få spela med sin mentor, nära vän och kollega QB Aaron Rodgers.

Hos Steelers undrar media varför laget väljer att byta QB när man är 4-2. För så är det; HC Tomlin har valt att ta in QB-veteranen Russell Wilson i afton. Det förbryllar mig också, men samtidigt känns mitt speltips desto bättre. Jag är inne på att Wilson haft sina bästa år. Så varför gör man en switch? Är det för att trejden med Bears (en fjärderunda som är villkorad med en second round-pick OM Fields spelar mer än hälften av matcherna. Är det månne en viktig faktor? Vi kan spekulera, men får Steelers stryk idag mot ett tokladdat Jets som måste vinna, då kommer alla blickar efter matchen vila på HC Tomlin i Steelers.

Jag spelar Jets moneyline till oddset 1.80 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Under åtta år tillsammans i Packers levererade kombon QB Rodgers och WR Adams in följande statistik: 669 mottagningar, 8 121 yards och 73 touchdowns. Helt galet! Adams hade 18 touchdowns och 98 yards per match under säsongen 2020 (etta i NFL) och det var samma år som Rodgers blev MVP. Efterföljande år blev Rodgers MVP igen, då han tillsammans med framför allt Adams säkerställde 123 mottagningar för 1 553 yards och 11 touchdowns. De här två kan varandra innan och utan. Jag säger bara; se upp, Steelers.

2. Steelers QB i afton är alltså Russell Wilson. Varför kastas han i till lejonen nu? Jo, mest kanske för att HC Tomlin tyckte att QB Fields kanske spelade sin sämsta boll när Wilson blev skadefri. Jag tycker ändå att det är märkligt. Steelers har inte vunnit en playoffmatch sedan 2016 och det känns självfallet. HC Tomlin räknar kallt med att QB Wilson är en bättre passare än Fields och därför vill han testa. Kan hålla med om det, men idag möter man kanske ligans bästa secondary i form av Jets som leds av Sauce Gardner. Jag tycker switchen är märklig.

3. Jets har alla förutsättningar att gå till slutspel, men man kan inte bara vara starka på papperet; man måste börja vinna matcher också. Nu kommer Jets ha ett enklare schema framöver och då kan man snabbt påbörja en "run" för flera vinster i rad. Min känsla är att det börjar i afton.

4. Jets offensiva lina passar bra mot Steelers defensiv och när man nu plockar bort löpningarna från QB Fields genom att stoppa in Wilson känns den här matchupen än bättre för Jets.

5. Jets måste vinna. Nu är QB Rodgers tillbaka med sin vapendragare WR Adams. Ren kärlek. Dessutom har Jets WR-stjärnan Garrett Wilson, WR-veteranerna Lazard och Williams. Jag säger till Steelers; pick your poison. QB Rodgers kommer kirurgiskt bryta ner Steelers defensiv i afton. Tro mig.

6. Steelers offensiva lina är skadedrabbad till den här outingen och det kommer göra det tufft mot Jets starka defense. Notera det.

7. I fjol mötte WR Adams Steelers då spelandes för Las Vegas Raiders. Han spelade då i ett sämre lag med en sämre QB, MEN han tog emot 13 mottagningar för 172 yards och två TDs. Ha det med er.

Jag spelar Jets i afton. Jag kan inte se dem förlora ytterligare en match med det här laget som de har. 

Jag tar Jets moneyline till oddset 1.80 hos Unibet .com. Du som gillar att spela sidospel; titta på WR Adams att göra en touchdown. Han kommer garanterat få chansen. I omgångar.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip