Steelers (5-2) tar emot Giants (2-5) på hemmaplan under Monday Night Football. 

Ingen direkt toppenmatch att se fram emot, men det skall bli kul att se om Steelers tar sin tredje raka seger mot ett Giants som känns sådär. Steelers är klara favoriter i Vegas, där linan ligger på -6.

Steelers QB Wilson såg ut att vara på väg mot ett rejält bottennapp (15-6 till Jets som var på väg mot redzone) efter nästa halva matchen mot Jets senast, men en pick six förändrade hela matchbilden och sedan var Steelers överlägsna. Wilson satte 16/29 pass för 264 yards och två touchdowns. Han sprang in en touchdown också. Han skötte sig bra och fann en vass "rapport" med WR Pickens som med stor portion tur och klockrent spel fångade in flera spännande bollar. Just Pickens var exemplarisk mot Jets, då han tog emot fem pass för 111 yards och en TD. 

Vad skall vi då säga om Giants? Det vill säg inte riktigt och det är självklart inte bara QB Jones fel, men laget blev överkörda av Eagles senast och den förre Giants-stjärnan RB Barkley visade vart skåpet skulle stå och sprang Giants sönder och samman. QB Jones fick stå på sidan i slutet av matchen, då coach Daboll tyckte han hade sett allt och när matchen var körd. MEN. Det är samme Jones som börjar spelar i afton igen. QB Jones fick ingen hjälp alls av sin offensiva lina, utan blev sackad 7 (!) gånger. Jag vet att Giants offensiva lina har få ordinarie spelare och då är det definitivt inget läge att möta Steelers suveräna pass rush. Det både känns och luktar som en lååååååååång kväll för Giants fans.

Jag spelar Steelers -4.5 till oddset 1.78 hos bet365 .com. Jag vill dock säga att Steelers är inget klassiskt 5-2 lag, utan de har "halkat" sig igenom för att vara 5-2. Jag tar inte bort något från dem, men detta är inget topplag. 


Värt att notera:

1. Jag har svårt att se att det här blir en poängrik match. Inget av lagen har varit särskilt tuffa framåt och duktiga på att göra poäng, även om Steelers fick igenom ALLT mot Jets i andra halvlek senast, men det var ett Jets i total dystopi och inte att Steelers var exemplariska. Vi vet också om att Steelers defensiva front är en av ligans absolut bästa.

2. Giants QB Jones är 1-14 i s.k. "prime time games". Det är genant uselt.

3. Steelers QB Russell Wilson måste fortsätta på den inslagna vägen och det har över de senaste åren varit svårt att få Wilson att spela konsekvent bra över en lång tid. I afton får vi se om Wilson sköter sig.

4. Giants kan vara inne för en s.k. "lackluster evening" om inte QB Jones får igång sitt spel, eftersom Steelers run defense är nr 2 i hela NFL. De tillåter bara 81 yards per outing. Notera det.

5. Giants har totalt gjort 10 poäng över sina två senaste matcher. Det säger egentligen det mesta. 

6. Steelers HC Tomlin är 20-3 och obesegrad på hemmaplan när det kommer till Monday Night Football.


Jag spelar som sagt Steelers -4.5 till oddset 1.78 hos bet365 .com. Detta är två lag som jag har svårt se gå långt och bra resten av säsongen. 

/RoloMartins



This is the stats tab
This is the post tip