Saints (2-4) möter Broncos (3-3) i en vad jag tror kommer bli en poängfattig match tack vare alla bekymmer som existerar i båda lagen. Saints har fyra av sina bästa spelare på skadelistan och det är ingen enkel sak att överkomma. QB Carr är borta. WRs Olave och WR Shaheed är borta. TE Hill är borta. I stort sett "hela" offensiven utom RB-ässet Alvin Kamara. Saints har QB2 i Rattler och som Broncos QB Nix är även han en rookie. Det kommer flera bra saker ibland, men oftast konstiga beslut som sätter övria i laget på pottkanten. Saints har fyra raka förluster av en anledning; de har inte en bra produkt att visa upp i dagsläget pga. skador.

Broncos å sin sida har ett jättetapp i sin secondary och i omklädningsrummet när CB Pat Surtain är skadad. Man har också en skadeskjuten tackle i McGlinchey som också är osäkert startande. När det kommer till offensiven har QB Bo Nix varit på tok för ojämn i sitt spel. Jag gillar entusiasmen runt Nix, men fem touchdowns och fem interceptions hittills berättar exakt hur en rookie-säsong brukar se ut; lite upp och mycket ner. Idag möter Nix Saints secondary som tillhör ligans sämsta. Deras pass defense tillåter +260 yards per outing. Det kanske kan hjälpa till, men samtidigt är Broncos springspel svagt.

För mig är det här en ganska "tråkig" match pga. ovan info. Båda lagen har som sagt offensiva bekymmer. De har två rookie-QBs. Respektive lag har en styrka i springspelet (se Saints) och Broncos en OK-styrka i sin passningsoffensiv. Det gör att resultatet på plan torde bli poängfattigt.

Jag spelar U37 poäng totalt till oddset 1.90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Det är nedbrytande för lagmoralen när den ena offensiva stjärnan efter den andra försvinner pga. skada. Först QB Carr. Sedan WR Olave och värst är skadan på Shaheed som är säsongsavslutande och en offensiv lina som inte riktigt är där. En tuff utmaning väntar.

2. HC Sean Payton vann en Super Bowl med New Orleans Saints 2010, då de slog Colts i finalen. Det är Sean Paytons magnum opus. Nu skall han tillbaka till Saints, men som coach för Broncos. Det är en speciell känsla. Payton ses som en Gud i New Orleans. Det var många tårar när han lämnade 2021 för att påbörja sin karriär som expertkommentator. Han blev sedan övertalad att ta över hårdsatsande Broncos för något år sedan och här är vi nu. I Broncos färger är Payton 11-12 och det är bara sådär.

3. Broncos har ett tufft schema efter matchen mot Saints och egentligen har laget inte råd att förlora den här eller nästa match. Schemat kommer bita dem i foten. Tro mig.

4. En match-i-matchen som kommer bli sevärd är pass rusher Chase Young mot Broncos tackle Garett Bolles. Young är i topp av NFL vad gäller pressure rate mot QB. Han snittar 16.8%. Till dags dato är han uppe i 29 pressures. Broncos Bolles har bara tillåtit en sack och 13 pressures från sin kant. Om Bolles kan hålla ordning på Young, då kan QB Nix få lite andrum i passningsfickan.

5. Broncos måste stoppa Saints springspel i afton, annars är de rökta. De måste själva få igång sitt egna springspel samtidigt. Lyckas man med dessa två saker, då är Broncos med i matchen.

Hur jag än vänder och vrider på den här matchen kan jag inte se något lag dra iväg poängmässigt. Det är för mycket problem med respektive lags offensiv. Jag ser en defensiv match framför mig som kommer avgöras "in the trenches" och med det sagt; spela på underspelet på totalen. I Vegas är Saints favorit, men det är i brist på annat och att de har hemmaplan; inte mer än så.

Jag spelar U37 poäng totalt i matchen till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip