Sunday Night Football med en riktig holmgång i AFC med Ravens vs Bills. 

Jag tillhör dem som ständigt synat Bills i år och särskilt efter deras offseason och free agency som var allt annat än enkel för Bills som organisation. MEN. På något konstigt vänster lyckas management med att hålla klubben intressant och superstar-QB Josh Allen lyckas med bedriften att leverera toppspel, trots att hans receving corps är tunnare än "Linus på Linjen". Det är fascinerande. Det är imponerande. MEN. Något säger mig att det max kommer räcka till AFC Divisional i år igen. Just nu spelar de över sin egen kapacitet och det tack vare QB Josh Allens som för dagen är ligans bästa quarterback. Han har redan kastat för sju touchdowns utan en interception och det är strålande bra efter tre matcher.

Vad säger vi då om Ravens? Jag tyckte vi fick se deras ledmotiv mot Cowboys senast, då deras springspel indirekt sköljde över Cowboys med en ostoppbar RB Henry som sprang för 151 yards och två touchdown. Det stannade dock inte där, utan även RB Hill klev in och sprang för 33 yards och snittat ca 7 yards per spel. Imponerande. Det var klassisk Ravens-football när den är som bäst. Ravens QB satte 12/15 pass för 182 yards med 1 touchdown. Han sprang 87 yards på marken med en touchdown. Ravens defense stod upp jättebra mot Cowboys tuffa offensiv även om jag måste tillstå att Ravens defense (än så länge) kan bättre.

Bills är 3-0 och Ravens är 1-2. Lagen har mötts elva gånger och Ravens leder med 6-5. Vem vinner?

Jag kommer gå på Ravens på hemmaplan och väljer att spela Ravens -1.5 till oddset 1.81 hos Unibet .com. Jag är övertygad om att Ravens kommer "ground and pound" igen OCH att de stoppar Bills i redzone för att få nöja sig med field goals. Det är min tanke.

Värt att notera:

1. Jag är som sagt imponerad över QB Josh Allen, men minst lika imponerad över Bills HC Sean McDermott och hans sätt att "game planna" sitt manskap utifrån deras givna förutsättningar. Vi vet om all turbulens runt kontrakt som var tvungna att sägas upp för att hålla "budget", men det har samtidigt skapat ett tajt omklädningsrum med de som är kvar. 

2. Ravens defense måste upp en nivå till innan jag kallar dem elit. Varför inte svara upp på det mot ligans bäste QB (för dagen) i Josh Allen? Ravens Kyle Van Noy har varit en maskin. Sex tacklingar, fem tackle for loss och fyra sacks. LB Smith har en tackle for loss, 29 tacklingar och en interception och Humphrey har en tackle for loss, 13 tacklingar och en interception. De blir allt bättre.

3. Ravens har verkligen "kört över" Bills poängmässigt över deras fem senaste matchups. Ravens har slagit dem med en total som överstiger 51 poäng.

4.Bills WR Shakir har fått bra snurr på sina grejer. Han har tagit emot 14 pass för 168 mottagna yards med två touchdowns. Han är nr 10 i NFL med den statistiken. Han springer rätt och QB Allen finner honom ständigt. 

5. Jag kommer gå på Ravens, eftersom jag är inne på att de kommer få spela sin typ av fotboll även om Bills kommer göra allt för att stoppa det. Ravens springspel är enormt när det trycks på från alla håll och kanter OCH nu till matchens clou; Bills har inte mött så här tufft motstånd hittills. Det är viktigt att säga. 

Jag spelar som sagt Ravens. Jag är inne på att de kommer tugga ner Bills run defense, samtidigt som jag tycker mig sig stora glimtar av en klart bättre defensiv från Ravens håll senast. Laget har också haft en hel veckas vila till skillnad från Bills.

Jag spelar Ravens -1.5 till oddset 1.81 hos Unibet .com. Hemmaplan är en stark faktor här!

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip