Chiefs (6-0) åker till Las Vegas för att ta sig an ett s.k. reeling Raiders (2-5). Den största snackisen inför den här matchen är Raiders safety Taylors hån mot Chiefs QB Mahomes med Kermit The Frog under försäsongen. Det är inget som Mahomes kommer släppa, utan han kommer leverera som vanligt mot Raiders. Tro mig.

I veckan som var signade WR Hopkins (en av de bättre receivers i NFL över de 10 senaste åren) på för Chiefs och det var ett måste för Chiefs, eftersom de tappat ett par ordinarie receivers över den senaste tiden. Chiefs har den kvicke rookien Worthy och numera veteranden Hopkins. Det innebär att TE Kelce kommer få mindre bevakning i afton och det kommer göra att Kelce får bollar i red zone. Notera att WR Hopkins kommer spela i tröja nummer 8.

Jag är övertygad om att Chiefs vinner komfortabelt, men det finns inget spelvärde i varken moneyline eller handicap. Jag nyper istället TE Kelce att göra en touchdown till oddset 1.97 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Raiders är det sista lag som besegrat Chiefs i december 2023, men Raiders är ett sämre lag nu än då och QB Minshew kastar interception på interception. Idag ställs Raiders mot ett av ligans bästa defense OCH en av ligans bästa interior offensive lines. Det blir inte enkelt för Raiders.

2. Chiefs har 13 raka vinster inklusive grundspel och slutspel 2023/24. 

3. QB Mahomes har inte spelat bra, men ändå vinner Chiefs. Det säger egentligen det mesta hur väl sammansatt den här truppen är. Raiders kommer få stora bekymmer med Mahomes, men än mer bekymmer med Chiefs defense.

4. Raiders har tre raka förluster och det ser inte ut som de har alltför kul på banan. Notera också att Raiders är 1-6 mot Chiefs över deras sju senaste möten. Raiders har inte nått +20 poäng över de tre senaste matcherna emedan Chiefs nått såväl 26 som 28 poäng mot bra lag över deras senaste två. Ingen bra matchup för Raiders i afton.

5. Jag gillar spelvärdet på TE Kelce och en touchdown. Han spelar fortfarande på en hög nivå och kommer bara bli bättre och bättre ju längre säsongen fortlöper. 

6. Raiders har alltså förlorat med 12 poäng mot Chargers. De har förlorat med 14 poäng mot Panthers (hur är det ens möjligt?) och sedan 16 poäng mot Broncos. Det är sådana stora poängtapp mot i mitt tycke relativt dåliga lag. In på scen kliver Chiefs som vann med +10 poäng borta mot 49ers. Det säger allt egentligen.

Den här matchen kommer Chiefs att vinna. Jag väljer dock att skippa handicapspelet och går istället på TE Kelce att sätta minst en touchdown. Jag tror QB Mahomes kommer finna honom i red zone när Raiders jagar WR Hopkins eller WR Worthy. Jag får oddset 1.97 hos Unibet .com och tar det.

/RoloMartins




This is the stats tab
This is the post tip