Den här matchen känns som en av helgens mest intressanta fajter. Patriots (1-6) har en coach som kallar sina spelare för "soft". Jets (2-5) har ett lag som skall kunna slå alla lag närsom, men har till dags dato inte klickat "samtidigt" på planen. Det är förutsättningarna inför den här fajten.

Patriots har inte startat med samma offensiva lina under någon match i år och det är klart att det är tufft att hela tiden försöka komma ikapp med sin trupp, men för dagen är Patriots kanske ligans sämsta lag.

Jets har i grund och botten kanske en av ligans absolut bästa spelartrupp, men i stället för segrar med den här truppen har nu laget fyra raka förluster och det är inte OK på något sätt. MEN. Det finns en ljusning i mörkret. Dels har "cheferna"i omklädningsrummet pratat ut efter den katastrofala andra halvleken mot Steelers. Man får tillbaka fyra ordinarie spelare och alla dessa är på den defensiva sidan av bollen. Det är viktigt att notera.

Vi kommer få se en av NFLs bästa pass rusher göra debut för Jets; Haason Reddick. Hans resa i år har varit en av NFLs följetong och den har varit sorgligt att beskåda från sidan. Hans bötesbelopp har skenat iväg tills nu. Han har tränat och hållit sig fräsch vid sidan av planen och hans första vecka hos Jets har varit väldigt positiv. Reddick är ett stort problem för alla lag när han är på planen. DÄR han skall vara.

Jets vill nå slutspel i år och trots 2-5 i nuläget har de en av ligans "mest enkla" schema framåt. MEN. Det får vara slutsnackat om hur bra lag Jets har och är tills man börjar vinna. Upp till bevis, Jets!


Värt att notera:

1. Patriots har förlorat åtta raka matcher på hemmaplan.

2. Jets dominerade Patriots senast. 400 yards mot 139 yards. Jets hade dessutom 27 first downs mot Patriots 11. Jets har en toppchans till att dominera igen.

3. HC Mayo uttryckte sig medvetet när han kallade sina spelare för "soft". Det är inte ofta du får höra det, men han ville se hur hans spelare skulle reagera. Han vill få dem på tå igen, men räcker det? Nä.

4. En av de få ljuspunkter vi sett hos Jets i år är defense och Jets draft nr 1 från i fjol; Will McDonald. Hans spel har varit ruggigt bra och i år förstår vi varför Jets plockade honom så högt. Han har 15 tacklingar, 7 s.k. tackle for loss (TFL) och hela åtta (!) sacks under 2024. Med den sack-statistiken är McDonald nr 2 i hela NFL. Mot Patriots kommer ytterligare en pass rusher in på arenan; veteranen och ässet Reddick. Det blir inte enkelt för Patriots att undkomma någon av dessa.

5. WR-ässet Davante Adams för Jets tog över omklädningsrummet på ett klassigt sätt efter förlusten mot Steelers. Det som sades i det rummet har gjort susen. Alla rapporter från Jets facilities berättar att det har varit ett "annat" lag som tränat suveränt bra. Jets har bara en uppgift och det är att vinna.

6. Jets ledde med 15-6 mot Steelers en bra bit in i Q2 och hade en djup drive för sju nya poäng. Hade Jets satt sin drive där och då hade laget varit 22-6 och det med kort tid kvar i första halvlek. Det som sker istället förändrar hela matchen. QB Rodgers kastar en pick six och Steelers springer in sju poäng och förändrar hela matchen. Helt oacceptabelt.


Jag kan inte se en annan utkomst av den här matchen än att Jets vinner den. Rimligen borde det vara med minst två touchdowns, men jag spelar Jets -6 till oddset 1.72 hos Unibet .com.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip