Den andra matchen som spelas i Tyskland och i Frankfurt för i år är mellan Patriots och Colts. Chiefs dominerade Dolphins i den första och nu är det Patriots (2-7) som tar sig an Colts (4-5). Notera starttiden för matchen - 15.30.

Vad skall man säga om Patriots? I ärlighetens namn har de inte haft någon identitet sedan GOAT Tom Brady försvann som skipper. Det är ett ganska tråkigt lag att följa numera, men det är ett klassiskt lag som haft två dynastier under 2000-talet, vilket inget kan ta ifrån dem, dock med Brady med bakom spakarna. När man sedan får läsa att två normalt riktigt bra spelare som JC Jackson och Jack Jones kommer försent (curfew) till hotellet föregående helg och därmed också blir bänkade; ja, det hade aldrig heller hänt under Tom Bradys tid. Något är dysfunktionellt fel i Patriots.

Colts var riktigt bra när QB hette Peyton Manning eller när QB hette Andrew Luck. Ingen av dessa är längre med och jag får lov att säga att även här jagas det ett slags identitet. Det är ingen toppmatch som tyskarna och andra européer får ta del av.

Jag kommer ta underspelet här dvs. under 43 poäng totalt gjorda i matchen hos bet365 .com till oddset 1.90.

Värt att notera:

1. Patriots föll mot ett svagt Commanders och står nu på 2-7. En smärre katastrof för ett lag som alltid varit aktuella för slutspel, men som jag nämnde i ingressen; det finns ingen identitet i laget. Inget fungerar som det en gång gjorde. QB Mac Jones är inte svaret som skipper heller. 10 touchdowns mot nio interceptions. Turnover-benägen och ett gäng receivers som han skall kasta till som inte håller måttet. Mot Commanders var han OK, men hans fötter och rörelse i passingsfickan är sådär. Hans beslut som tas i passningsfickan är inte bra nog. Det är för många saker som inte fungerar för att det skall kännas vara ett fullgott offense. Jag tycker det är för svagt. I vanlig ordning finns det två sidor av myntet; ny offensiv, kanske inte litar 100% på sin offensiva lina. MEN. Han är ingen bra NFL-QB enligt mitt sätt att se det; inte som starter i alla fall.

2. ...men återigen; Patriots har som sagt ingen identitet i sin offensiv. Allt känns fladdrigt. Det ligger naturligtvis på coachingen också. Jag är övertygad om att det kommer ske många förändringar i Patriots inför nästa säsong, men för att göra något rätt i år = kanske kan testa av om Zappe eller Grier är rätt QBs för Pats?

3. Colts har också varit ett lag som letat identitet, har en högljudd ägare som gärna påbjuder kommunikativa godbitar för media, men till syvende og sidst handlar det om att spela bra på söndag. Colts absolut största chans att vinna när deras QB1 är borta pga. skada är att åter mata RB Taylor bollen. I tid och otid. Det har självfallet Patriots koll på, men jag tycker Colts offensiva lina är stark med Kelly och Nelson i förgrunden. Det kommer skapas yta. Vi är också medvetna om att Patriots defense är skadedrabbat.

4. Patriots å sin sida kommer också mata bollen till Stevenson. Han har sett en aning bättre över den senaste tiden, utan att vara sitt rätta jag. Kruxet här är att Colts run defense har stängt ner många RBs till dags dato som är bättre än Stevenson och Elliott. Notera det. När det kommer till WRs är den enda ljuspunkten sjätterunda-rookien Douglas. Han ser ut att vara en kommande stjärna, men då måste Mac Jones börja ta bättre beslut i sin passningsficka. Försvarsmässigt är Patriots enda chans att mata boxen för att stoppa RB Taylor och RB Moss och samtidigt "pass rusha" Colts QB Minshew. Det fungerade dock inte mot hyggliga Sam Howell i Commanders = hur skall det funka mot Minshew som jag håller som en bättre QB?

5. Colts har snittat 28 poäng framåt sedan QB1 Richardson blev skadad. De har fått till sitt springspel med Taylor och Moss som löpt för totalt +164 yards över de senaste matcherna. Patriots har snittat 15 poäng framåt, vilket säger det mesta. Noteras bör att Colts ofta kommer ut starkt och gör tidiga poäng. Om de tar en tidig ledning här, då tror jag matchen är helt över med tanke på Patriots tillkortakommanden offensivt.

6. Om du skall spela vinnare i matchen är Colts det enda vettiga och då skulle jag nypa -2 till oddset 1.90. När Patriots QB som inte heter Brady, utan Mac Jones, levererar in följande stats efter nio spelade veckor, då förstår man att det är iskallt. Han är nr 28 i NFL med rekordet 2-7. Han är nr 27 i NFL gällande yards per försök (6 yards). Han är nr 27 i NFL gällande TD/INT-ratio med 10-9 och slutligen är han delad nr 28 i ligan gällande antal giveaways med 11.

Som sagt; det bästa spelvärdet för mig är att ta underspelet 43 poäng i matchen till 1.90.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip