Rematch från fjolårets Wild Card-runda, där Lions vann med 24-23 är Sunday Night Football! 

Fjolårets match dominerade Lions från början, men som såg Rams studsa tillbaka och var nära att vinna i fjärde kvarten.

I år känns inte Rams lika starka på defense sedan Aaron Donald lämnat NFL och den något märkliga dealen som gjorde att Titans fick Ernest Jones IV (lagkapten) i slutet av förra veckan. Två sådana spelare på defense är svåra att ersätta (om ens möjligt), vilket gör att Lions offensiva lina som är kanske ligans bästa kommer skapa rätt förutsättningar för Lions QB Goff att få längre tid i passningsfickan för att finna sina vapen. Rams secondary är en aning tunn. Det är min tydligaste reflektion.

Jag spelar Lions -3.5 till oddset 1.80 hos Unibet .com.

Värt att notera:


1. Rams QB Stafford kastade för 367 yards med två TDs i den matchen, men Lions är det lag enligt mig som stärkt upp sina svaga områden från i fjol. Lions secondary är helt ny och Stafford kommer få arbeta hårt för att få igenom sina passningar till WR Kupp och WR Nacua.

2. Lions är 11-4 mot NFC-motstånd. Notera det.

3. Lions offensiv är en av ligans bästa. Under fjolåret var laget rankade som nr 3 i total offense med 394.8 yards per outing. De var nr 2 i pass offense med 258.9 yards per outing och nr 5 i rusning offense med 135.9. Om vi sedan ser på deras poängsnitt framåt låg det på 27.1 poäng per game.

4. Lions QB Jared Goff var nr 2 i hela NFL under 2023 med 4 575 passing yards. Han var nr 4 i passade touchdowns med 30 och nr 11 när det kom till QBR (quarterback rating) med 60.3. Och just det; han var +300 passade yards i hela fem matcher.

5. Rams mest farliga vapen mot Lions är WR Puca Nacua. Han visade med bestämdhet att han är en av ligans bästa receivers. Han spelar över hela fältet och missar sällan ett pass om det är inom räckhåll. Han nådde 1 486 yards med sex TDs i fjol. Starka papper!

Jag är helt inne på att Lions offensiv är på tok för stark för Rams defense. Springspelet hos Lions är ett av ligans bästa med Gibbs och Montgomery och då har jag inte ens nämnt TE LaPorta eller WR St.Brown. Lions är en nivå upp enligt mig!


Jag spelar Lions -3.5 till oddset 1.80 hos Unibet .com.


/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip