Thanksgiving i USA; kanske helgernas helg för amerikanerna och sedan adderar du tre NFL-matcher och Black Friday till det = you got yourself a treat. Det är tre matcher som spelas under Thanksgiving och jag ämnar lägga en analys på samtliga tre med tillhörande spelförslag.

Först ut är Lions mot Bills och här är Bills stora favoriter. Som alla vet kunde inte Bills spela på hemmaplan senast pga. snöstorm och kaos, vilket föranledde dem till att flytta sin match mot Browns till just...Ford Field i Detroit. Nu är alltså Bills tillbaka i Detroit för andra veckan i rad. Det är en kortvecka för Bills, men de lyckas vinna sina matcher utan att imponera i nuläget, vilket i sin tur är "imponerande". Lions å sin sida har tre raka vinster och hur de lyckats med det kan tillskrivas ett habilt defense och att de tar tillvara på det de kan, vilket är att springa mycket med bollen i sin offensiv. Lions är dock inte på samma nivå som Bills. Det bör noteras.

Spelvärdet i den här outingen är inte moneyline eller handicap. Bills är på tok för stora favoriter. Jag har däremot funnit ett bra odds i komben Bills-vinst och en totalpoäng under 54,5 till oddset 2,20 hos Unibet.

Värt att notera:

1. Bills är 7-3. De är fortfarande det lag som alla tror spelar i Super Bowl från AFC. Det finns god chans till det och AFC Championship kan mycket väl stå mellan Bills och Chiefs "i vanlig ordning". Två fina lag med två stabila QBs. Det som var extra trevligt för Bills mot Browns senast var att de lyckades med bedriften att ha 0 turnovers i matchen. Det var andra gången den här säsongen.

2. Det är Bills tredje match under Thanksgiving sedan 2019 och totalt sett genom historien är de 5-4 under Thanksgiving. Lions däremot har spelat typ varje Thanksgiving sedan 1934 och är 37-34-2 under den tiden på denna specifika dag. Bills leder all-time series med 6-4-1 mot Lions och har vunnit de tre senaste matcherna.

3. Den här matchen passar Lions riktigt illa. Bills är ligans nr 2 i scoring offense och nr 2 i total offense. Lions själva är dessvärre helt sist i NFL i scoring defense och helt sist i total defense. Det är alltså två diametralt olika lag, som ställs mot varandra, där ett lag har ett gigantiskt övertag - se Bills.

4. Jag spelade Cowboys -1,5 mot Vikings i söndags, vilket var hämtgurka. En av mina motiveringar var att Vikings 8-1 (som var deras rekord innan matchen mot Cowboys) var en chimär. De hade vunnit flerparten av matcherna utan att egentligen spela riktigt övertygande. Vad vill jag säga med det gällande Lions vs Bills? Jo, Lions har nämligen tre raka segrar och det ser bra ut på papperet, men om vi skrapar på ytan ser vi att Lions totalt sett har haft 308 yards "mindre" framåt och förr eller senare kommer även denna chimär att krackelera. Lions är sämre än vad deras senaste statistik berättar. Bills är däremot lika bra som deras statistik berättar. Om inte bättre...

5. Lions har förlorat sina fem senaste matcher på Thanksgiving. Notera det.

6. Om Lions skall vara med i den här matchen måste deras springspel fungera som senast mot Giants (som visar nedåtgående form för dagen), då de sprang för totalt 160 yards på marken. Williams ledde styrkorna med 64 yards och hela tre touchdowns. Han behöver dock ha mer hjälp av D'Andre Swift som normalt är RB1. Swift har varit borta pga. olika skador, men normalt sett är det här ett bra tandem.

7. Om vi vänder på kuttingen och jämför Bills RB mot Lions run defense är det en match i matchen som Lions definitivt måste vinna för att ha en chans. Mot Giants spelade Lions defense formidabelt genom att hålla RB-ässet Barkley till facila 22 yards och en total på 89. Då fungerar det. MEN och det är ett stort MEN. Bills har fått rejält snurr på sitt springspel och snittar 160 yards över de tre senaste matcherna och är nr 5 i ligan på den statistiken. Vi lär få se såväl Singletary som Cook springa ofta, tillsammans med QB Allen som också kan flytta på sig. Om vi tittar än djupare på statistiken kan vi se att Lions har tillåtit hela 17 touchdowns på marken även om de var bra mot Giants. Deras defense är inte stadigvarande konsekvent, utan för ojämnt.

Bills kommer vinna den här första matchen under Thanksgiving. De kommer ligga på ca 30 poäng och det matchar aldrig Lions. Jag vill än en gång betona att det är bra att Lions är 4-6 med tanke på hur ungt deras lag är. De har gjort det bra, men det blir inte fyra raka segrar, eftersom Bills är kanske två nivåer upp när de spelar som bäst. PS. Ett intressant sidospel är WR Gabe Davis att göra en touchdown. Lions har inte två riktigt bra cornerbacks i sin secondary för dagen, vilket gör att deras CB1 kommer följa WR Diggs och det kommer skapa yta för WR Davis hos Bills. Notera det.

Jag spelar på Bills-vinst och en total poängskörd under 54,5 poäng.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip