Jets (1-1) vs Patriots (1-1) under Thursday Night Football. 

Jets har inte vunnit hemma mot Patriots sedan 2015. Vi snackar hela 9 år, MEN Jets besegrade Patriots på bortaplan, då lagen möttes senast. Vi vet alla att Patriots genomgår stora förändringar i år, men de har skött sig helt OK vad gäller defense och springspel. Det stora bekymret är deras passningspel som är svagt. 

Vad skall vi då säga om Jets? Ja; game 1 mot 49ers var OK offensivt, men defense verkade ha lämnat kvar skorna i omklädningsrummet. Mot Titans såg det också sådär ut inledningsvis, men efter en korrigering i Q1 kändes det som Jets indirekt kontrollerade matchen. Jag trodde det skulle ta minst 2-3 matcher innan QB Rodgers och hans o-line skulle limmas ihop. Mot Titans såg det riktigt bra ut och Jets offensiv har redan producerat +5 touchdowns i år. När hände det senast?! Totalt tillät o-line bara sju pressures mot Rodgers. Med den supporten kommer Aaron Rodgers skapa många möjligheter framåt och det är därför som jag kommer spela att han levererar minst +2 touchdowns mot Patriots. 

Hos Unibet får vi goda 2.25 i odds över 1.5 touchdowns. Det nyper jag direkt! Jets är ett bättre lag än Patriots och laget var en nivå upp redan i game 2 mot Titans. Laget kommer bara bli bättre och bättre.

Värt att notera:

1. Patriots o-line lämnar fortfarande en del att önska. Botten topp 10 till dags dato. Jag tycker inte att de fått till det ännu även om deras RBs skapat bra löpningar. Det har även varit en del skador, men deras originaluppsättning är inte densamma och några av spelarna (se Okorafor) har dessutom bytt lag. Nej; Patriots kommer få det tufft mot Jets defensiv och det gör att rutinerade QB Brissett kommer jagas ofta och länge i passningsfickan. Notera att LT Lowe och LG Sow är borta. Tunga tapp!

2. Jets QB Aaron Rodgers skall äntligen få spela en förhoppningsvis hel match mot Patriots. Det är klart att han längtar till Thursday Night Football. Med 10 Pro Bowls under västen kommer det bli emotionellt att vara tillbaka, men Rodgers är och kommer alltid vara en av de bästa QBs som spelat i NFL. Han är som allra bästa när det gäller som mest.

3. Jag och många med mig hade max 4 segrar på hela året gällande Patriots. Efter två outings ser det bättre ut än väntat på den defensiva sida av bollen. Patriots kommer vara med länge i många matcher tack vare sin defensiv, men bekymret är att offensiven kommer få på tok för lite speltid, vilket gör att Patriots defense kommer bli "worned down" i slutet av matcherna. Patriots RBs har varit överraskande bra och har levererat in 170 yards i game 1 och 185 yards i game 2 och det är riktigt bra. MEN. Nu vet alla lag om deras styrka, samtidigt som deras svaghet - passningspelet - lyser igenom. Patriots kommer strax att vara helt lästa OCH en QB av Rodgers kvalitet kommer kirurgiskt skära igenom deras secondary.

4. QB Rodgers, MVP x 4, såg poised ut mot Titans och hemma på MetLife för första hemma matchen under säsongen kommer han vara grymt fokuserad. Med Jets o-line som är lika bra som alla trott kommer Rodgers få den tid i passningsfickan som han behöver eller så kommer RBs Hall och Allen att springa tufft på marken. Jag ser som sagt Rodgers leverera in minst 2-3 touchdowns och det kommer aldrig Patriots orka svara upp på. De har inte den offensiva firepower som krävs för det.

5. Notera att Patriots LB och lagkapten Bentley klev av mot Seahawks med en skada som gör att han är borta resten av säsongen. Ett tungt, tungt avbräck. Notera att Bentley var Patriots mest överlägsne linebacker under 2023 med 114 tacklingar, 4.5 sacks och 14 QB-hits. Denna maskin är alltså borta.

6. Aaron Rodgers är för klok och Jets lag för starkt för att förlora den här matchen. Titans lyckades bara åstadkomma 170 yards i förra veckan, samtidigt som vi vet att Patriots QB Brissett lyckades få till 125 yards totalt i passningspelet mot Seahawks senast. Det kommer inte räcka.

7. Jets påbörjar med kvällens match mot Patriots fyra raka hemmamatcher. De är 1-1 och har ett enklare schema de kommande matcherna. De bör få till en stark inledning. 

8. QB Rodgers och WRs Wilson och Williams kommer komma än mer i synk med varandra. Williams är i stort sett omutlig i "one on one-balls". Han har längden, styrkan och rutin att plocka in 9/10 bollar. Så bra är han och med Rodgers som QB = han kommer få chansen. Tro mig. Wilson är ett enormt löfte och han missar sällan de bollar som kommer hans väg. Jag är övertygad om att såväl Wilson som Williams  kommer få mer bollar och mer speltid mot Patriots under Thursday Night Football. Det är därför jag tycker att Rodgers Ö1.5 touchdowns har ett ruggigt bra spelvärde till oddset 2.25 gånger pengarna.

Jets kommer vinna årets hemmapremiär och därmed bryta Patriots svit med vinster på MetLife sedan 2015.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip