Jets (2-1) spelar åter på hemmaplan och tar emot Broncos (1-2). Lagen har mötts de senaste två säsongerna och Jets har vunnit båda komfortabelt. Jets är en nivå upp i år och skall vara klara favoriter i min värld.

Jets spelade tre matcher väldigt tätt inpå och kom ut helskinnade över den tiden. Den första insatsen mot 49ers lämnade mycket att önska, men efter att ha repat mod mot Titans för att sedan köra över Patriots på hemmaplan är det en helt ny vibe i Jets omklädningsrum. De har sett riktigt bra ut och kommer bara bli bättre och bättre som det känns. 

Jets QB Aaron Rodgers hade en completion rate på 77.8% och ett snitt på 8 yards per försök framåt. Han såg helvass ut och han lär bli än bättre efter varje match. Det var flera pass från Patriots-matchen som kändes vintage Hall of Famer-Rodgers.

Om vi vänder på steken och kollar vad Broncos har levererat in offensivt är det mycket tunnare. Hemskt mycket tunnare. Laget är nr 27 i NFL vad gäller EPA och det finns som sagt en hel del förbättringar att göra. Broncos QB Nix blev draftad som nr 12 i draften. Hans preseason var bra, men inledningen av NFL-säsongen var lite skakig. Det tar ett par matcher till innan han kommer känna sig trygg i passningsfickan. Nix är också väldigt bra "outside the pocket". Han har påvisat hela 11 first downs via benen med två touchdowns som facit och han satte 25/36 pass mot Bucs för 216 yards. MEN. Nu möter han ett Jets med en bra pass rush och en defensiv lina som har det mesta. Det blir inte alls samma outing för Nix som mot ett skadedrabbat Bucs senast. Notera det.

Jag är helt övertygad om att Jets kommer vinna den här matchen, eftersom de är ett klart bättre lag än Broncos och har bättre skill-players på samtliga nyckelpositioner. Linan i Vegas ligger på Jets -7.5 och den känns ganska OK, men jag finner ett bättre spelvärde i att Jets leder i halvlek med -4.5 till oddset 1.95 hos bet365 .com. Det blir mitt spel.

Värt att notera:

1. Den här matchen är jag övertygad om kommer bli WR Garrett Wilsons bästa match i år. Dels för att alla kommer följa "matchen-i-matchen" mellan Wilson och Broncos CB Pat Surtain. Två formidabla spelare. Wilson har inlett sådär, men det är mest för att han ej fått de bollar han kanske förtjänar, men QB Rodgers har verkligen involverat alla sina offensiva vapen över de tre första matcherna och gjort det förtjänstfullt. MEN. Nu är jag inne på att Rodgers kommer öka frekvensen gällande bollar till Wilson. Han vill visa NFL-världen att Wilson är redo att ta sig an en större roll och bli den WR1 som han är. Jag tokgillar Garrett Wilson och är övertygad om att han är bland de bästa i NFL. Dags att visa det idag. För er som gillar att spela sidospel är minst en TD på Wilson ett toppdrag.

2. Broncos "skrällde" mot Bucs senast, men om du följer NFL initierat var Bucs rejält decimerat på nyckelpositioner såväl offensivt som defensivt. MEN. Det var en bra vinst för Broncos, utan att jag kommer dra för stora växlar av den insatsen.

3. Jets körde över Patriots senast och det var en dominant prestation. Jets defense såg till att Patriots totala offensiv landade på facila 139 yards (61 pass och 78 löpningar). QB Rodgers var 27/35 pass för 281 yards med två touchdowns. Han såg riktigt bra ut. Statistiken berättar det också. Han har till dags dato passat för 624 yards med fem touchdowns (nr 6 i NFL). Det som är mest lysande är hans completion rate som säger 67.4%. Imponerande. Han lär också bara bli bättre och bättre.

4. Jets RBs Hall och Allen ser ruggigt starka ut. Hall har till dags dato fått ihop 170 rushing yards med två TDs. Men Hall har varit nästan ännu bättre i rollen som passningsmottagare med TDs även där. Hall har tagit emot 16 pass för 120 yards med en TD. Han snittar således 40 receiving yards per outing för 5.3 mottagningar per outing. En superstar i vardande. RB2 Braelon Allen är som ett lokomotiv. Han har sprungit för 96 yards med en touchdown. Snitt om 32 yards per outing. Han har också tagit emot sex mottagningar för 45 yards med en TD. Han knäckte Patriots defense psykiskt senast när han stod upp på första tacklingen (han gick aldrig ner) för att ta den smällen, men fortsatte ändå att springa. Enorm! Killen är dessutom yngst i NFL. Det är det som gör Jets så svårlästa. QB Rodgers kan varje defense i NFL, eftersom han spelat i ligan så länge. När han då får två vassa RBs som är lika starka på marken som de är på att ta emot bollen; ja, då finns det många outs för Jets playcalling.

5. Broncos secondary är stark och redan nämnde Surtain är ett äss. Inför den här matchen kommer dock flera spelare på den defensiva linan vara borta. LB Singleton (kanske deras bästa LB) är skadad och placerad på IR. Det gäller dessutom Browning. En bra edge rusher. Det känns en aning tunt där och det bådar inte gott mot en stark Jets-offensiv. Jag gillar Jonathon Cooper som har tre sacks i år. MEN. Singleton borta är ett stort tapp både i omklädningsrummet och i defense. Notera det.

6. Jets kommer in utvilade till den här matchen. Man har skön momentum i truppen. Fjolårets toppdraft för Jets, Will McDonald (togs som nr 15), har studsat fram på planen och är nr 3 i NFL gällande antal sacks (5). Haason Reddick; vem är det?! QB Rodgers har en riktigt bra offensiv lina som gör att han får den tid han behöver i sin passningsficka (och ibland i motion). Han är så ruggigt träffsäker med sina pass att ger man honom för mycket tid, då kommer han att "slice and dice" med Broncos defensiv.

Jag är övertygad om att Jets vinner den här matchen. Linan -7.5 lite för hög i min smak, men däremot gillas -4.5 i halvlek till Jets fördel. Den stora skillnaden är att Jets varit väldigt effektiva i redzone i år kontra Broncos som varit svaga. Jets vinner! Bästa sidospel är TD på Jets Garrett Wilson.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip