Monday Night Football från MetLife Stadium i East Rutherford. Jets (2-3) tar emot Bills (3-2). 

Det lag som vinner den här matchen går upp i AFC East-ledning. En riktigt spännande match mellan två lag som egentligen kan varandra in och ut, MEN där det hänt en hel del runt Jets över den senaste tiden. Ägaren Woody Johnson sparkade HC Saleh efter Jets tripp till London, där man förlorade mot Vikings, men hade chansen att avgöra matchen till sin egen fördel på den sista drajven. Det slutade med en interception från QB Rodgers och sedan var den dagen förstörd. 

Jag kan förstå ägarens missmod med tanke på den trupp och den potential det finns hos Jets. Defense är suveränt och med alla offensiva värvningar är det här ett lag som inte skall vara 2-3, men som sagt; laget måste prestera på plan och det är fortfarande en offensiv som spelar på tok för ojämnt. Nu är den defensiva koordinatorn Jeff Ulbrich ny interim-HC och Todd Downing tar över playcallingen för Jets offensiv. Det är två "nya" röster som förhoppningsvis kan "skaka" loss potentialen och se till att det blir mer "consistent" framåt. 

Bills kom ut som de alltid gör; riktigt vasst mot sämre lag och när man sedan möter +.500 lag (Ravens och Texans) så fallerar det hyggligt. Nu har man som Jets två raka förluster, samtidigt har Bills väldigt många skador och det är många som är noterade som "questionable". Ha koll på om RB Cook sentomsider kommer till spel. Han har en s.k. turf toe och det är oftast värre än vad man säger utåt sett.

För mig är det här en "turning point-game" för båda lagen. Min feeling säger att Jets kommer visa upp sig från sin bästa sida och som vi vet att de har kapacitet för. Bills har flera tongivande spelare skadade och det kommer märkas. Om RB Cook inte spelar kommer Bills spel vara "one dimensional". Jag tycker också att Bills offensiv (Josh Allen till trots) har sett tvehågsen ut. Flera namnkunniga spelare som inte spelat upp till sitt kunnande. När du har en QB som Josh Allen är du aldrig slagen, men han spelade inte bra senast. Han satte 9/30 av sina pass. Kastade för facila 131 yards och fick en QBR om 56. Det är inte OK för att vara Josh Allen.

Hur skall man resonera runt spelvärdet? Linan i Vegas berättar Bills -1. Om Bills nu skall försöka passa sig ur sin situation idag med tanke på skador på springspelet; ja, då möter man ligans nr 2 i antal tillåtna yards per game. Jets secondary är rakbladsvass. Å Jets sida så har offensiven varit svag över de senaste matcherna även om man missade ett "walk off field goal" mot Broncos och förlorade med 10-9 och sedan kastade en interception när man var på väg mot Vikings redzone. Det är hemskt små marginaler i den här sporten, MEN något säger mig att Jets kommer gå vinnande ur den här matchen. Bills har inte sett bra ut på slutet, samtidigt som Jets måtste vända på skutan. 

Jag spelar Jets moneyline till oddset 2.02 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Bills passing defense har varit riktigt svagt över de två senaste matcherna och notera då att de mött två riktigt bra QBs i Ravens Jackson och Texans Stroud. En "normal" Aaron Rodgers kommer finna samma typ av "hål" i Bills defense. Rodgers arm är det inget fel på, utan bekymret har varit att Jets inte haft något springspel alls att skriva hem om och det har gjort laget "one dimensional". Min känsla är att alla inom Jets-organisation känner att det är nu eller aldrig.

2. Jag tjatar vidare om Bills tunna trupp med skador på s.k. nyckelspelare och det är inte gjort i en handvändning för att kompensera upp det. Bills trupp har inte det djupet i min värld.

3. Min känsla är att Jets vill snabbt som ögat bygga upp springspelet till den nivå som RB Hall och RB Allen kan springa på. MEN. Den som kommer få mest att göra i afton är nr 5 WR Garrett Wilson. Han har fått 57 pass redan och det är 24 mer än någon annan i Jets trupp. Mot Vikings var Wilson riktigt bra och nådde 101 yards med en TD. Bills pass defense har inte varit bra och här kommer kombon Rodgers och Wilson att finna stora möjigheter till framgång.

4. Jets springspel har så mycket talang i sig att när såväl Hall som Allen tillsammans når 36 yards (se matchen mot Vikings), då är det något som inte fungerar. I afton får Jets tillbaka monstret Moses som spelar RT och han kommer skapa fler hål för RBs att springa igenom. Oavsett; Jets måste få till sitt springspel.

5. Bills har blivit överkörda poängmässigt över de två senaste veckorna när det kommer till spel i första halvlek. 38-6 visar siffrorna. 

6. QB Allen har inte kastat en interception hittills i år, men mot ett saftigt Jets secodary kan det vara ett bra sidospel. Notera att Jets secondary tillåter 4.88 yards per passningsförsök. Det är starka papper. Allen måste vara på tå och vi vet att han var nära att hamna i concussion protocol senast.

Vilken match det här kommer bli. Det är så mycket känslor involverat med sparkade coacher, skifte av playcalling, varvat med många skador. Till slut kommer det bottna i att det lag som orsaker MINST penalties och gör MINST egna misstag, är det lag som vinner. Det här kommer bli jämnt, men min magkänsla säger att den här matchen är Jets turning point i år. Nu eller aldrig.

Jag spelar Jets moneyline till oddset 2.02 hos Unibet .com.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip