Thursday Night Football från MetLife, där Giants tar emot Cowboys. Det finns två tydliga aspekter i den här outingen som gör att jag kommer gå på Cowboys. 

Först och främst att Cowboys vunnit fem raka matcher mot Giants. Över den tiden har Cowboys skapat 161 poäng framåt emedan Giants bara lyckats skrapa ihop 59 poäng. Kontentan är att Cowboys "aldrig" förlorar mot Giants och Giants "aldrig" vinner under Thursday Night Football, då de har åtta raka förluster på torsdagen.

Den andra aspekten är den att Giants secondary (de som skall ha koll på Cowboys WRs och TEs) är brandskattad, då Giants bästa spelare på respektive position är skadade. Det kommer inte medverka och med den vetskapen är Giants extremt sårbart idag och det gör att Cowboys med en väl fungerande QB Prescott kommer skjuta hål på Giants försvar via passningsspelet.

Jag spelar Cowboys -4.5 till oddset 1.82 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Cowboys fans börjar strax krackelera fullständigt, eftersom ägaren Jerry Jones pratar om "all-in", samtidigt som han skapat ett "sådär-omklädningsrum" med sitt ledarskap. Hantering med free agency (det som hände var just inget alls), hantering av kontrakten med sina storspelare Lamb och Prescott påminde om en pojke som lekte med andra pojkar, utan styrning. Nej; Cowboys är inte i balans för tillfället, MEN det lag som finns vad gäller nyckelpersoner är duktiga. Jag har stora frågor runt deras springspel som till dags dato är helt anonymt och även run defense som för dagen är under all kritik. MEN. Cowboys möter Giants. Ett lag som är än sämre än Cowboys på samtliga positioner.

2. Cowboys snittar 269 passade yards framåt per outing och är nr 1 i NFL med den statistiken. I afton är det exakt det vapnet som Cowboys skall använda för att vinna över Giants, då Giants secondary har många skador. QB Prescott är nr 1 i NFL med 851 passade yards över tre matcher med en completion rate om 61% och fyra touchdowns. Hans "go-to-guy" är WR Lamb. Han har 218 receiving yards på 24 försök med 13 mottagningar. Han måste upp en nivå och det omedelbart. I afton är det rätt läge för det.

3. Giants stats är ingen trevlig läsning för varken fans eller andra. De snittar 15 poäng framåt och är nr 29 i NFL med det. Odugligt. De tillåter 21 poäng per outing i snitt och mot en sådan normal tuff offensiv som Cowboys kommer det bli tufft att vinna. OM Giants kommer hamna i underläge är den här matchen körd för då krävs det att laget gör mer poäng framåt. Det har de hittills inte visat. QB Jones har 600 passing yards med fyra touchdowns och två interceptions. Han är ingen franchise-QB, men Giants har investerat mer deg än något annat lag (iofs Browns och Watson är en minst lika dålig affär) på den positionen och får rida ut den stormen, men max detta år som det känns. Jones är en hygglig person, men ingen QB1.

4. Giants WR-rookie Malik Nabers är dock undantaget som bekräftar regeln hos Giants. Otroligt inspirerande att få se den här killen; vilken receiver. 271 mottagna yards och tre touchdowns är formidabelt.

5. Båda lagens springspel är ljusår från vad bra springspel skall vara. Det har varit blygsamma framgångar till dags dato och min feeling är att det lag som sköter sig på en OK-nivå här har ett plus.

6. Cowboys kommer skapa stort bekymmer för Giants QB Jones och dennes offensiv, eftersom Cowboys passing defense är starkt. Cowboys har vunnit fem raka Thursday Night Football-matcher.

Kort och gott; Cowboys kommer studsa tillbaka i afton och vinna mot Giants. Jag spelar Cowboys -4.5 till oddset 1.82 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip