Spelet på Lions Monday Night Football satt som en smäck och analysen stod sig stark. Bra pengar!

I afton är det Thursday Night Football mellan Falcons och Bucs. Det här är en riktigt klurig match för mig, eftersom jag efter fyra veckor inte sett Falcons identitet som lag, samtidigt som Bucs står och faller med hur QB Mayfield sköter sig och det i sig känns hemskt osäkert.

Genom åren har lagen mötts många gånger och över de senaste 20 matcherna finns ingen distinkt fördel för något lag även om Falcons vunnit två av de tre senaste möten. När Falcons hade QB Ryan vann man typ fem matcher i rad. När Brady joinade Bucs under två års tid vann han typ fem matcher. Nej; en smått krånglig spelsituation vad gäller moneyline. MEN. Skam den som ger sig.

Linan i Vegas berättar att Falcons är favorit på hemmaplan -1.5. Det är en s.k. divisional matchup, vilket gör den här matchen riktigt intressant för NFC South. Vinner Falcons är Bucs och Falcons 3-2. Vinner Bucs gör man ett mindre ryck och är 4-1. 

Jag tycker dock att Falcons och framför allt QB Cousins spelat med handbromsen i och inte velat våga ta för stora risker (vill känna större tillit till sina receivers?). I afton måste Cousins våga ta de tuffa spelen och då är jag inne på att Falcons vinner matchen. Jag tar Falcons -1.5 till oddset 1.91 hos Unibet .com.

Värt att notera:


1. Bucs har en starkt passing offense med Mayfield som finner sina vapen WR Evans och Godwin för att nämna de bästa. Skillnaden i år är att Bucs springspel är en nivå upp och det har gjort att Mayfield har mer möjligheter i sin spelbok. MEN. Bucs run defense är väldigt svagt (tillåtit i snitt 110 yards per match), samtidigt som deras pass defense är vettigt. Falcons har ett par riktigt bra RBs som kommer få spela mycket idag. Noteras bör att Bucs är skadedrabbat till den här outingen och det är en kort vecka för Bucs. Fördel Falcons.

2. Falcons vann mot Saints senast även om det satt hårt inne. Falcons offensiv (till skillnad från Bucs) har hittills varit en chimär och saknar fortfarande en identitet. Det är min första reflektion. Det är klart att den offensiva koordinatorn är ny, men QB Cousins är gammal i gården. Det måste börja limma till sig här om laget skall vara en contender i år. Om vi tittar på lagen är Falcons ett bättre lag än Buccaneers. Ej tu tal om annat, MEN om man inte levererar på den offensiva sidan av bollen blir det inte heller några poäng framåt. OC Robinson kommer från Rams och Sean McVays coachingträd. Stark screen attack hos Rams, vilket gav resultat, men än så länge funkar det inte. Kanske släpper idag? Då är det toppchans för Falcons, eftersom de då äger marken och passningsspelet mot Bucs.

3. Falcons QB Kirk Cousins har inte börjat bra ändå har Falcons två segrar. Statistiken berättar 864 yards, där han satt 77/119 pass med en completion rate om 64%. Han har fyra touchdowns, men också fyra interceptions. Notera det. Det har varit mer check downs än djupa bollar mot WR London. I Vikings fanns WR Jefferson och han visste att JJ kunde plocka alla typer av bollar. Nu är han inte inne i systemet än och är mer försiktig och försöker vårda bollen. Det kommer släppa, annars får han kliva av. Falcons har WR London och WR Mooney plus TE Pitts. Cousins har vapen för att lyckas. Det handlar om att börja tro. Vänder det i afton?

4. Bucs Mayfield har kastat för 984 yards, där han satt 91/129 pass för en completion rate om 70.5%. Han har åtta touchdowns mot två interceptions. Mayfield har börjat strålande. Han, till skillnad från Cousins till dags dato, vågar kasta sina djupa bollar, eftersom WRs Evans och Godwin plockar ner det mesta. Nu möter man dock en stark secondary. Mayfield har också haft god hjälp av rookie-RB Bucky Irving som spelat förvånansvärt vasst inledningsvis för en runda 4-gubbe. Kul för Bucs!

Om Falcons släpper Bucs till 4-1 är det långt fram till att vinna NFC South. Det tror jag inte kommer ske, utan min känsla är att QB Cousins kommer spela en perfekt match, samtidigt som RBs Robinson och Allgeier kommer springa hårt mot Bucs svaga run defense och äta meter på meter. Med den kombon i playcalling kommer QB Cousins att våga gå tufft mot redzone och plocka TDs istället för field goals.

Jag spelar Falcons -1.5 till oddset 1.91 hos Unibet .com.


/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip