Eagles vs Packers natt till lördag blir en intressant match. Dels för att matchen spelas i Sao Paulo, Brasilien, men också mellan två spännande lag i NFC som har många anhängare för ett framtida Super Bowl-framträdande.


NFL väljer att göra som NBA har gjort; bygger sitt varumärke som ett globalt varumärke. Jag älskart, men jag är inte helt säkra på att lagen uppskattar att spela game 1 i Brasilien och då i en stad som har en extremt hög s.k. "crime rate". Det har varit många diskussioner fram och tillbaka, men NFL vill se en större portion matcher fördelade över världen och intressanta kontinenter. Det är bara fakta.

 
Eagles och Packers är som sagt två mycket intressanta lag i år och både avslutade sina säsonger på två helt diametrala sätt. Eagles imploderade fullständigt i omklädningsrummet och försvann tidigt i slutspelet efter att tidigt ha satt ihop en stark säsong. Packers å sin sida började skakigt, men avslutade fantastiskt starkt och var nära att nå hela vägen i NFC.

 
Nu påbörjas i ny säsong och lagen har haft ytterligare en training camp bakom sig. Noteras bör att Packers är ett väldigt ungt lag med en ung QB i Jordan Love (som Packers såg till att signa upp för flera år framåt = snygg gest och grymt bra strategiskt). Eagles har gjort en del bra saker under offseason och sett till att bygga upp sitt lag på ett bra sätt igen. Den bästa värvningen måste vi säga är RB Saquon Barkley och det var på tiden. Eagles har inte haft en riktigt bra RB sedan LeSean McCoy 2009-2014. Det skall bli riktigt kul att se Barkley vara en av de mer drivande faktorerna i Eagles offensiv i år. Barkley är också väldigt stark som "pass catcher" och det kommer gynna den offensiva playcallingen.

Jag landar i att det här blir en trevande fajt inledningsvis och därmed också en low scoring game. Den kan ta fart efter ett tag, men underspelet har bra spelvärde här. Jag tar U49 poäng totalt i matchen hos bet365 .com till oddset 1.90.

Värt att notera:

1. Jag är mest nyfiken på att se hur Eagles WR-duo A.J.Brown och DeVonta Smith kommer forcera Packers secondary? Det kommer ske, men frågan är hur ofta?

2. Eagles defense gav upp hela 30 poäng över de sista sex matcherna under fjolåret. De landade på plats nr 29 (!) gällande DVOA (defense-adjusted value over average). En intressant stats att ha med sig, samtidigt som vi vet att Eagles run defense var elit. Lita på att Packers kommer syna Eagles secondary som dessvärre är en aning skadeskjuten inför premiären. Bradberry är på IR och nya spelarna DeJean och Mitchell är som sagt rookies dock med stor hävstångseffekt för kommande år.

3. Packers har genomfört stora förändringar i sin unga trupp. Deras offensiv har bara tre spelare kvar av elva sedan dessa lag möttes senast. QB Love har signat på sitt stora avtal och har sett otroligt stabil och trygg i slutet av sitt år 1 som starter. Packers offensiv är bättre idag än senast lagen möttes. Notera det.

4. Packers förlorade till 49ers i NFC Divisional Round i fjol. De var nära att häxa till det för Niners, men nådde inte ända fram. I år är de som sagt ett år äldre och Packers management har skött sig bra. Det finns stora förhoppningar att Packers kan nå långt i NFC i år; kanske till Super Bowl?!

5. Packers har fått en riktigt bra RB i Josh Jacobs från Raiders. Han var en av ligans bästa RBs säsongen 22/23. Sedan började det krånglas med kontraktet och dåvarande tränare McDaniels fick inte till det. Jacobs var inte nöjd med sin roll i Raiders, men höll god min och direkt när han blev free agent ville han bort. Packers tog emot honom med öppna armar och ni kan lugnt räkna med att Jacobs kommer springa ofta och länge i år.

6. Eagles kommer få en mer tajt och spännande playcalling via Kellen Moore vid rodret som offensiv koordinator. Han kommer ge Eagles QB Hurts en stabil grund att stå på med många spel kopplat till springspel dels från Barkley, men också från Hurts. Ett tvåhövdat monster på marken.

7. Eagles hade extremt svårt med turnovers under 2023 och då särskilt i slutet av säsongen, då laget imploderade. Bollen måste hållas i och spelen måste bli säkrare.

Jag är som sagt inne på att det här blir riktigt sevärt, men också två lag som kommer känna på varandra initialt och inte göra för många konstiga ansatser i sin playcalling. Jag gillar verkligen spelvärdet på U49 poäng total i den här matchen och kommer ta det till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip