Thursday Night Football från Miami. Dolphins vs Bills. 

Det har varit minst sagt en turbulent vecka för Dolpins superstar Tyreek Hill. Först och främst på sidan av planen, då han blev plockad av polisen för fortkörning strax utanför Hard Rock Stadium i Miami några timmar före match. Det hela eskalerade snabbt och plötsligt låg Tyreek Hill på marken i handfängsel. Det håller fortfarande på och reds ut, men polismännen från Miami-Dade har fått sin servetter varma.

Hill däremot kunde åka tillbaka till sitt Dolphins och på något konstigt sätt lyckades Dolphins vinna mot Jaguars. Det var en konstig dag för HIll och Dolphins, men laget vann. Jaguars borde ha stängt matchen, men istället för en touchdown för RB Etienne blev det en fumble och sju poäng försvann upp i rök. Hade Etienne skött det snyggare hade Jaguars haft en stor ledning och jag tror inte Dolphins hade mäktat med att hämta upp det. MEN. Fotboll är fotboll och Dolphins vann till slut.

Buffalo Bills hade en snarlik upplevelse, då man tidigt hamnade i underläge mot Cardinals, men lyckades vända och vinna matchen. Det var ingen imponerande insats av något av lagen och om det allra minsta skulle hända Bills QB Josh Allen; ja, då är deras säsong stekt. Allen gör allt och lite till för sitt Bills.

Nu möts det här två lagen som inte imponerade alls i week 1 på en kortvecka och sett till de senaste åren har Bills haft det väldig lätt mot Dolphins. Kommer den statistiken fortsätta? 

Jag kommer gå på underspelet i den här outingen. Dolphins är favoriter i nuläget gällande linan i Vegas. Jag tycker som sagt att det är två lag som är svåra att bena isär så här tidigt på säsongen, men spelvärdet ligger på att totalen går under 49 poäng. Jag tar det till 1.90 i odds hos bet365 .com. Jag vill se bättre fotboll från båda lagen innan jag går på en vinnare.

Värt att notera:

1. Dolphins run offense mot Bills run defense är en intressant matchup. Dolphins snittade 5.1 yards per ruch i fjol. Såväl RB Achane som RB Mostert stod över dagens träning pga. mindre känningar i ankel och bröst. Mostert kommer inte spela och det är ett stort offensivt tapp. MEN. Bills defense, som genomgått stora förändringar inför säsongen, var helt OK i vecka 1. 

2. Hur skall Bills mäkta med att stå emot bollarna till WR Hill från QB Tagovailoa? Det är ett stort frågetekcen för mig. Bills har tappat de bästa spelarna från sin secondary och har två helt nya safeties i den bakre kulissen. Lurigt scenario.

3. Bills har som sagt superstar Josh Allen som skipper, men han har tappat sina två bästa receivers och även om laget har plockat in intressanta WR Colemna via draften känns det ovisst. Allen kommer försöka göra mycket själv och ofta lyckas han. Svårbedömt vem som skall ta för sig hos Bills.

4. Det är dock fascinerande att läsa all statistik runt Bills Josh Allens framgång mot just Dolphins som lag. Han har mött Dolphins 13 gånger och vunnit 11. Det är ruggigt starka papper. Han har totalt 36 touchdowns via pass och fyra touchdowns på marken över det tidspannet.

5. Bills har vunnit AFC East över de fyra senaste säsongerna. Dolphins QB Tagovailoa är 1-6 mot Dolphins i sin unga karriär. Han har satt sex touchdowns mot sju interceptions. MEN. Hans completion rate har varit ursvag. Han måste upp 1-2 nivåer minst för att kunna betvinga Bills. När nu båda Dolphins RBs är skadade (Mostert definitivt borta) kommer playbooken att se tunn ut för Dolphins. Det Tagovailoa har som inget annat lag har är två superstars till wide receivers i form av Hill och Waddle. Dessa två herrar hade båda +100 yards mot Jaguars i vecka 1. De lär inte spela sämre i vecka 2 mot en relativt tunn Bills secondary. 

För mig är det här en svår match. Jag vill helt enkelt se mer. Båda lagen kan varandra in och utan och det gör att jag är inne på en relativt låg scoring game och tar U49 poäng totalt till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip