Cowboys tar emot Ravens för en av kvällens absolut bästa matcher. Lite märkligt att Ravens leder ligan i total offense, MEN är 0-2. Otroligt, men sant. 

Cowboys har varit en gigant på hemmaplan genom åren, men deras två senaste hemmamatcher var i slutspelet mot Packers, där de blev helt överkörda och nu senast mot Saints, där de torskade med 44-18. Om du frågar mig är Ravens en nivå upp jämfört med såväl Packers som Saints. Jag kan inte se att Ravens är 0-3 efter tre matcher. Det finns inte på kartan.

Spelvärdet ligger på Ravens och jag nyper Ravens -1 till oddset 1.90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Ravens har haft ett stort bekymmer att skydda QB Jackson mot motståndarnas pass rush. Först fick Ravens utstå en lång afton mot Chiefs Chris Jones och sedan mötte de Raiders Maxx Crosby. Det är Ravens RT och guard som inte riktigt stått upp som de skall. Idag möter de Cowboys Micah Parsons som är kanske ännu lite bättre än Jones och Crosby. Kanske. Ravens kommer se till att hjälp och understöd finns här till den här matchen. Parsons måste neutraliseras direkt. Saints lyckades med det senast och vi vet alla hur den matchen slutade.

2. Ravens måste fortsätta mata "4 time Pro Bowler" RB Derrick Henry. Cowboys run defense var genant uselt mot Saints, där RB Kamara hade lekstuga (115 yards och tre touchdowns). Öka antal löpningar för Henry. Jag är helt inne på att det är en nyckelfaktor i dagens outing. Henry kommer också göra minst en TD om du frågar mig.

3. Cowboys förlorade med 44-19 mot Saints. De är också ett av elva lag som tillåtit +44 poäng i två raka hemmamatcher inklusive playoffs. Det är ingen mysig statistik att inneha, men Cowboys är ett enigmatiskt lag med en enigmatisk ägare i Jerry Jones.

4. Cowboys har ett av ligans bästa defensive end-duo och Ravens offensiva lina har en del att bevisa. Vi vet att de vanligtvis enligt Ravens-modellen fyller på med yngre förmågor, men Ravens tappade såväl Simpson som Moses till Jets och dessa två har spelat riktigt bra för Jets hittills. Ravens o-line är som sagt "a work in progress", men de kommer bli bättre och bättre.

5. Cowboys har en tydlig styrka idag gentemot Ravens och det är WR Lamb och WR Cooks som möter för tillfället NFLs mest svaga passing defense. Ravens har tillåtit 257 yards per game till dags dato och det är inte OK.

6. Ravens slarvade bort sin vinst mot Raiders senast. De ledde med 10 poäng en bit in i fjärde kvarten och noterbart är att Raiders bara hade 43 totala yards i halvlek. Det är märkligt med tanke på vilken trupp av stjärnor som Ravens har. På båda sidor av bollen. 

För mig är det här en match som Ravens skall och kommer vinna. Det är tufft att säga så i och med att man möter Cowboys borta i Texas, MEN Ravens är ett lag för AFC Championship. Tro mig. Jag är helt övertygad om att Ravens kommer mata på för fullt med RB Henry idag (finn sidospel på TD och antal yards över +85). 

Jag spelar Ravens -1 till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

 


This is the stats tab
This is the post tip