När jag skrev min analys till Cowboys (7-3) mot Vikings senast var jag envetet kritisk till Vikings 8-1. Jag menade på att det var en chimär och att Cowboys skulle visa detta mot Vikings. Vi kan lugnt konstatera att så blev fallet. Det visade sig vara ett understatement. Cowboys blåste till Vikings med 40-3 (!) på bortaplan. Det var utskåpning rakt över. Jag hävdade att Cowboys kanske har det mest kompletta lag i NFL när allt klaffar och jisses vad det klaffade.

Nu är det ny match och en klassisk sådan mot Giants (7-3). Om vi tittar på respektive lags facit tills detta möte är man 7-3. MEN. Verkligheten har kommit i kapp Giants. De har stagnerat och det finns sina orsaker till det, men om vi tittar tillbaka över den senaste tiden så har de spelat allt sämre och givetvis mött bättre motstånd. De fick stryk mot "sådär-laget Lions" senast och deras offensiv kläddes av naken. Det såg inte bra ut. I afton möter man Cowboys som fullständigt krossade Vikings senast och såg magiska ut i alla delar på fältet. Cowboys skall vara favoriter idag, men även här ligger linan lite väl högt. Jag har dock funnit ett spelvärde i Cowboys RB Pollard att göra en touchdown till oddset 1,90 hos bet365.com. Det tar jag.

Värt att notera:

1. Just RB Pollard var magnetiskt bra mot Vikings. Extra triggad över att RB-vännen Elliott var tillbaka på banan igen. Pollard sprang för 80 yards på 15 försök och tog emot pass för ytterligare 109 yards och satte två TD, vilket gjorde att hans kväll slutade på totalt 189 yards. Briljant!

2. Det blir 121 matchen lagen emellan. Cowboys leder all-time series med 72-47-2.

3. Cowboys har vunnit tre raka matcher mot Giants och om vi tittar från 2017-2022 har Giants bara en vinst. Notera det.

4. Vinner Cowboys idag har de fem raka vinster på hemmaplan i år.

5. Giants QB Jones som spelar för sin egen överlevnad denna säsong gjorde en fullgod insats, trots förlusten senast. Han kastade för 341 yards och en TD + att han sprang för 50 yards. Det hjälpte dock föga, men han skötte sina kort helt OK. Jones har inte nått 300 yards över de senaste 17 matcherna.

6. Cowboys som körde över Vikings noterades för 458 yards framåt och höll samtidigt Vikings tidigare starka offensiv till facila 183 yards. Cowboys såg exemplariska ut och har nu tre segrar på sina fyra senaste. I mina ögon är Cowboys en NFC-contender för Super Bowl när de spelar som de kan.

7. Giants har inte spelat på Thanksgiving sedan 1992 och då mötte de faktiskt Cowboys och fick stryk med 30-3. Cowboys har dock varit en frekvens spelare under Thanksgiving och är 31-21-2.

8. Cowboys har snittat 25 poäng framåt per match. De har snittat 354 yards i total offensiv (i luften och via marken). Till Giants nackdel kan vi nämna att de har varit sådär i run defense på slutet. De är på plats nr 26 i hela NFL i den statistiken och det är för dåligt.

För mig är detta en relativt enkel utgång om Cowboys spelar som de kan spela. De kommer in till den här outingen med gott råg i ryggen, samtidigt som Giants har börjat flagna. För mig skall Cowboys vinna, men spelvärdet ligger i att RB Tony Pollard gör minst en TD till oddset 1,90 hos bet365.com.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip