Chiefs (8-2) får finbesök av regerande Super Bowl-mästarna Rams (3-7). I normala fall skulle det här vara hela helgens godbit, men så är det inte längre. Linan ligger på Chiefs -15,5, vilket säger en hel del. Vi pratar om +2 touchdowns. Skall Chiefs vara så stora favoriter undrar du och svaret är ja. Rams QB1 Stafford är borta från matchen. QB2 heter Bryce Perkins och det är hans första NFL-match. Det blir dock skönt för Perkins att direkt möta ett av ligans bästa lag för att verkligen få känna på skärselden. Rams har dessutom såväl WR Kupp som WR Robinson borta från matchen. Det här kan fort gå utför och linan kanske trots allt ligger rätt.

Jag gillar som sagt inte höga linor, utan väljer istället att spela Chiefs Mahomes att kasta för över 283,5 yards till oddset 1,90 hos bet365. Ett lika spelvärt sidospel är att som vanligt lira TE Kelce att göra en touchdown. Idag kan det spelas till oddset 1,72 hos bet365.com.

Värt att notera:

1. Rams slutspelschanser är i stort sett lika med noll och den här säsongen har varit allt annat än bra. Ofta pratas det om en backlash efter en Super Bowl-vinst och just Rams kan bekräfta det. Det är nästan inget som fungerat och det har varit skador på nyckelspelare under hela säsongen. Bara att glömma och gå vidare. När du har åtta ordinarie spelare borta och samtliga på nyckelpositioner = det blir tufft.

2. Chiefs och QB Mahomes börjar se så där "äckligt bra ut" igen och när Mahomes spelar så enkel och fläckfri fotboll är det en fröjd för ögat att se Chiefs lira. Mahomes leder NFL i passade yards (3 265 yards till dags dato) och passade touchdowns med 28. Samtidigt har TE Kelce i ålder 33 sin absolut bästa säsong. Han leder alla TEs med 855 mottagna yards med 69 mottagningar. Det stannar dock inte där, utan Kelce leder också NFL med 11 mottagna touchdowns över 10 matcher.

3. Rams har en bra ägare, en bra GM och en riktigt bra HC i Sean McVay. De kommer fortsätta spela bra fotboll och vara intressanta trots 3-7 och inget slutspel. Med det sagt; Rams kommer försöka utveckla och ge flera unga spelare chansen över de sista matcherna av säsongen. Du kommer få se mer av RB Williams, du kommer få se mer av WR Atwell och LB Lewis.

4. Chiefs kommer ösa på från början till slut. De ser toppseedning i AFC inför slutspelet. Rams kommer till Chiefs med fyra raka förluster och skador upp över öronen. Chiefs offensiv har varit som ett självspelande piano över den senaste tiden, vilket gör att Rams möter Chiefs vid helt fel tillfälle.

5. Chiefs ligger på plats 4 i NFL gällande sacks och defense lett av Chris Jones går framåt likt en ångvält för dagen. Även Chiefs secondary har sett stabila ut plus att run defense har steppat upp. Det är som sagt inte mycket som talar för Rams i afton.

6. Rams kommer försöka springa ofta och länge med bollen. Ny QB och ingen att kasta till brukar vara bra förutsättningar för att springa istället. Räkna med RB Akers och RB Williams. De kommer få chansen. Ofta. Om de kommer ta sig någonstans är en helt annan fråga.

7. Chiefs kommer ha en field day mot Rams sådär-offensiva lina. Det luktar turnovers en masse om du frågar mig.

Som sagt; Chiefs fram och bak. Spelvärdet finner jag i QB Mahomes att kasta över 283,5 yards mot ett sargat Rams defense. Det kommer bli en hel del långa bollar och framför allt mottagna bollar. Jag spelar det till goda oddset 1,90 hos bet365.com.

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip