Chargers (2-2) tar emot Cowboys (3-2) i en riktig spännande showdown på Monday Night Football. I mina ögon är det här två slutspelslag med respektive QB som avgöra matcher på egen hand.

För Chargers måste det kännas extra bra när laget får tillbaka sin RB1 i form av Austin Ekeler. Han är tillbaka efter problem med sin ankel. Enligt Chargers HC Staley är det ingen ”snapcount”, utan han kör på med normal arbetsinsats. Det gör också Chargers offensiv mer svårläst. När RB Ekeler har varit borta har man nått upp till svaga 61 yards och 30 yards totalt. När Ekeler var med (se vecka 1) nådde man 233 yards. Det är klart att Ekeler gör skillnad. Under fjolåret sprang han för 915 yards och 13 touchdowns. Han är också väldigt aktiv som mottagare av passade bollar. I fjol nådde han 722 yards och fem touchdowns. Till detta kan adderas att Chargers QB Herbert har spelat bra under sin nye offensiva koordinator Kellen Moore (tidigare OC Cowboys). Han snittar 276.5 yards per outing med 10 touchdowns till det och bara en ynka interception. Det är klart att det blir andra bullar i afton när Cowboys pass rush anländer LA. De har 15 sacks på 133 försök, vilket ger en sack rate om 11%.

Cowboys hade en mörk afton mot 49ers senast. Storstryk med 42-10. Det var inte mycket som fungerade då och samtdigt är 49ers en av favoriterna till att plocka hem NFC i år. Cowboys nådde 197 yards inalles och det är på tok för dåligt, men det som är mest anmärkningsvärt är hur ojämna Cowboys är i offensiven. Lite som Bills för dagen. Du vet inte riktigt vad du får och med tanke på att det är match nr 6 nu måste strax tryggheten i offensiven finnas där. Till QB Prescotts fördel i afton är att Chargers passing defense är sämst i ligan. De har gett upp 299 yards per game, men Prescott måste själv få ordning på sina långboll då han har fem touchdowns mot fyra interceptions i år. Det kommer inte räcka.

Min feeling är att Cowboys QB Prescott kommer kasta minst en interception dvs. över 0.5. Jag får oddset 1.72 hos Unibet och tar det.

Värt att notera:

1. Cowboys har inte förlorat två matcher i rad sedan 2021 mot Chiefs. Notera det.

2. Chargers får tillbaka två toppnamn i sin secondary idag. Såväl James som Gillman är tillbaka på sina normala platser och det kommer säkra upp passing defense rejält. Det har varit ett av Chargers sorgebarn till dags dato. I afton får man börja räta upp skeppet på den positionen.

3. Extra kul att se matchen i matchen mellan Chargers OC Moore och Cowboys HC McCarthy. Två kloka herrar som sköter playcallingen hos respektive lag i år; tidigare var alltså Moore hos Cowboys, vilket gör att det kommer bli en hel del mindgames i afton.

4. Cowboys var nr 1 gällande ”red zone offense” i fjol vid samma tidpunkt. I år är man på plats nr 28. Hos Chargers är det tvärtom. Här är man ett av ligans bästa innanför 20 yardslinjen, då man levererat in nio touchdowns över fyra matcher. En av orsakerna till Cowboys svaga resultat här i år är att man inte lyckats blanda in WR Lamb nog mycket. Han har inte nått 55 yards på de tre senaste matcherna. Det måste börja rulla idag. Kan bli extra kul att se WR Lamb försvaras av Chargers äss James som är tillbaka.

5. Chargers måste som sagt ha järnkoll på Cowboys ruggigt frontlina i defensiven. Micah Parsons är ett monster. Han har fyra sacks och hela 29 pressures på QB tills dagens match. Om du därtill adderar veteranen Lawrence får du ytterligare 17 pressures på QB. Detta blir fascinerande.

6. Chargers run defense har varit exemplariskt efter fyra matcher. Mot Cowboys innebär det att plocka udden ur RB Pollards löpningar. Det finns en svaghet hos Chargers och det är en RB som tar emot pass. Här har Chargers haft större bekymmer.

När jag summerar matchens förutsättningar tror jag på en riktigt bra match. Cowboys vet vi är bra när de är bra, men jisses så ojämna de är i offensiven. Chargers å sin sida har spelat bra fotboll och får tillbaka flera bra spelare i sin secondary som kommer göra livet surt för QB Prescott. Jag finner spelvärde i det dvs. att Cowboys QB Prescott kastar minst en interception dvs. över 0.5 till oddset 1.72 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip