I afton har vi en s.k. "doubleheader" under Monday Night Football, då Bucs tar emot Ravens med start 02.15 emedan game 2 mellan Cardinals och Chargers startar kl 03 (se nästa analys).

Detta är en matchserie som Ravens har totalägt över tid. Över de senaste fem möten har Ravens 5-0. Om jag inte minns fel vann Ravens över Brady's Bucs med 27-22 vid det senaste mötet. Det är en förkrossande statistik mot ett lag och redan innan fajten finns ett mentalt övertag. Noteras bör att Ravens som per igår delar AFC North med Steelers och Bucs som delar ledningen med Falcons i NFC South har en del som står på spel - för respektive lag. 

Jag har svårt att gå emot Ravens när de spelar som de gör för dagen. Ett topplag som kanske bara har Chiefs framför sig om vi kollar på form och resultat.

Jag spelar Ravens -3 till oddset 1.77 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Ravens QB Lamar Jackson är 22-1 mot NFC-lag. Snacka om fullskalig dominans. Ravens har också fyra raka segrar med sig i bagaget.

2. Både Bucs Mayfield och Ravens Jackson har vunnit The Heisman Trophy (se 2016 och 2017).

3. Bucs har fortfarande en hel del skadebekymmer, men jag gillar att Bucs QB Mayfield tagit kommandot i Tampa. Han är en hårdför spelare och en bra "chef" i omklädningsrummet. Han leder ligan med 15 touchdownpass och enligt mitt sätt att se på det har han blivit mer vårdad i sitt spel och det har föranlett till hans framgångar i Tampa. MEN. Mayfield är 3-6 mot Ravens. Det säger också en del.

4. En viktig match i matchen idag är hur Ravens secondary kommer stå upp mot Bucs WR-tandem Godwin och Evans? Just Godwin leder ligan i antal mottagningar efter vecka 6. Han har hela 43 mottagningar. Evans är ett unikum i sig. Han har producerat 10 raka säsonger med +1 000 yards. När vi kikar på Ravens pass defense är det ett av ligans sämsta för tillfället. De är rankade som nr 27 och det kan bli en smärre härdsmälta om laget inte får stopp på Bucs duo.

5. ...den andra matchen i matchen blir Bucs run defense vs RB Henry hos Ravens? Kan de få stopp på killen? Han leder ligan i totala rushing yards med 704 och åtta touchdowns. Han snittar 143 yards per outing över de fyra senaste matcherna. Snacka om leverans! Bucs run defense är hyggligt; inte mer. 

6. Bucs har inte mött den här kalibern av lag som Ravens håller för dagen. Notera det.

Jag tänker inte gå emot Ravens idag med tanke på den dominans laget haft mot Bucs genom åren plus att de har en ruggig formtopp. De vet att de måste ha koll på sin pass defense; i övrigt har laget inga svagheter som de spelar för dagen.

Jag spelar Ravens -3 till oddset 1.77 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip