Bengals har ett lag som är i win-mode nu och Patriots är i en komplett rebuild, då HC Bill Belichick inte längre står på sidlinjen. Det är de givna förutsättningarna inför den här fajten. 

Jag är inne på att Bengals taktik är att snabbt komma först på poängtavlan för att sedan få Patriots att jaga. Det stora bekymret för Patriots är att deras spelsystem bygger på att springa med bollen. I parti och minut. Deras övriga offensiv med WRs och TEs är på tok för tunn och jag har svårt att ta deras offensiva lina på fullt allvar. Det jag gillar är en stabil defensiv, men det kommer inte att räcka. Finns det ingen som springer framåt och ingen som kan ta emot en boll, då blir det inte mycket poäng framåt. Det är så jag ser Patriots i år och jag tror de max får med sig 3-4 segrar inalles över hela säsongen.

Bengals lyckades vinna en hel del matcher under fjolåret utan att QB-ässet Burrow spelade. Nu har han fått en hel offseason och en rejäl training camp i ryggen. Burrow är topp 5 i NFL som QB och till skillnad från Patriots QB har han stabila catchers att passa till. Nej; min känsla är att det blir en lång, lång afton för Patriots och jag spelar Bengals -6.5 till oddset 1.72 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Bengals har haft en smått strulig tid med sina WR1 och WR2 med kontraktfrågor, men båda spelarna ha varit med och tränat över den senaste tiden. Vi får se om Chase hinner få sitt nya kontrakt eller inte, men risken är att Higgins kanske står över. Det är klart att det är ett tungt avbräck, men Bengals har ett bra djup i sin trupp OCH en QB som hittar spelare över hela banan. Jag är inte orolig.

2. Bengals har en av NFLs absolut bästa offensiva lina och det har varit en medveten satsning från deras management över en tid. Det är enligt mina ögon en topp 5-lina i NFL. Det kommer bli tufft för Patriots att stå emot den över fyra kvartar.

3. Patriots QB Brissett är en riktigt skön snubbe som är enormt viktig i det "nya" Patriots som dock inom kort kommer lämna över nycklarna till rookie Maye, men strategiskt smart av Patriots att låta Maye vila över en tid och se hur spelet utvecklar sig. Det som gör det svårt för QB Brissett är att han kan inte trolla. Det saknas s.k. skill players på båda sidorna av bollen. Defensiven är som sagt bra, men inalles är det riktigt tunt. Det kommer springas i tid och otid, vilket gör deras game plan relativt enkel att scanna av.

4. Statistiken berättar att Patriots är 17-10 genom åren, men den senaste matchen vann Bengals.

5. Bengals QB Burrow spelade i 10 matcher i fjol och hade statistiken 2 309 yards med en completion rate som berättar 67% med 15 TDs mot 5 interceptions. Nu har han laddat batterierna och är hel. Dessutom har han kanske den bästa offensiva linan på mången god dag som kommer skydda honom.

6. Bengals är rankade som nr 6 i Vegas när det gäller oddsen att vinna Super Bowl i år. Det är starka papper.

Som sagt; Patriots offensiv kommer få extremt svårt att producera något framåt. Laget kommer stå och falla med sina RBs, där Rhamondre Stevenson är den mest kompletta RB. Bengals å sin sida är i win-mode nu och med tanke på att QB Burrow är helt skadefri, då kommer han plocka isär Patriots defense bit för bit. Vi får se fram till en dryg timma innan match huruvida Chase eller Higgins kommer till spel. Jag har dock svårt att se Patriots kunna störa trots allt...

Jag spelar Bengals -6.5 till oddset 1.72 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip