Den här söndagen får vi ta del av godbit på godbit från NFL. Den här eftermiddagsmatchen kan dock vara den som är mest hajpad, eftersom vi pratar om fjolårets Super Bowl som Chiefs (5-0) vann över 49ers (3-2). 

För mig är Chiefs det lag som verkligen är 5-0 på riktigt. De har alltid en tendens att finna lösningar till sina problem och jag imponeras av det. 49ers är fortfarande utan kanske sin bäste spelare i form av RB McCaffrey, men har ett ruggigt starkt lag på papperet. MEN. Chiefs är ett bättre lag än 49ers.

Jag kommer spela Chiefs +1.5 till oddset 1.90 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. 49ers har inte alls samma kaliber till lag som när dessa två möttes i Super Bowl LVIII. RB McCaffrey är borta och WR Aiyuk fick betalt, men har inte levererat in på det han fått pröjs för, men han kommer bli starkare allteftersom. 

2. QB Mahomes är 10-3 när Chiefs är underdogs. Notera det. Min känsla är att aldrig spela emot Mahomes om inte opponenten på andra sidan heter Tom Brady och numera sitter just nämnde Brady i kommentatorsbåset.

3. Chiefs defense är rakbladsvasst år ut och år in, samtidigt som QB Mahomes alltid finner vägar att vinna matcher. Nu har Chiefs fyllt på RB-positionen och WR-positionen med bra veteraner och det lugnar hela laget tills ordinarie spelare (se bl.a. Pacheco) är tillbaka. I den här matchen kommer Chiefs run defense att neutralisera 49ers RB2 Mason. Tro mig. När det dessutom finns information ute att Mason är en aning skadad i sin axel kommer det göra skillnad. Fördel Chiefs.

4. Chiefs nuvarande regim har mött 49ers nuvarande regim vid fyra tillfällen. Chiefs är 4-0. Notera det.

5. Chiefs defensiva strategi kommer vara att jaga 49ers QB Purdy. Det blir inte lätt. Purdy är nr 2 i NFL vad gäller passade yards. Han är mer mobil i passningsfickan och det behöver han vara, eftersom han tar 3.17 sekunder på sig att få ut bollen. Han är mest långsam i hela NFL med den statistiken, men ofta pricksäker. Min känsla är att han man måste få ut bollen mycket kvickare mot Chiefs defense, där du har DT Jones och DT Wharton som jagande monster. Plus att DE Karlaftis och Uzomah kommer vara följsamma i samma rörelse. Jag är inne på att 49ers Purdy får en tuff outing, trots hemmaplan.

6. Chiefs kommer jobba sidlinjerna idag. 49ers är tuffa i mitten av fältet med bra coverage här. Nu har Chiefs Mahomes som skipper och här kan allt hända, men strategin från Chiefs sida måste vara att finna sidlinjen ofta.

Vilken härlig match. Jag kommer aldrig gå emot Chiefs QB Mahomes. Det har jag själv tjänat bra pengar på. Han är en magiker de luxe. Jag hoppas och tror att det här blir en riktigt bra match.

Jag spelar Chiefs +1.5 till oddset 1.90 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip