Publicerad på 27 Dec - 18:45

0
article-img
Foto: Bildbyrån

What the papers say: "Varje morgon är ett lotteri"



Varje vecka botaniserar Rekatochklart bland de brittiska nyhetsstånden och presenterar de hetaste snackisarna inför kommande Premier League-omgång i "What the papers say". 


En månad in på sitt nya jobb som tränare för Manchester United så har Ralf Rangnick en idé om hur han ska stärka spelarnas självförtroende. Med sig från sin tidigare tjänst i RB Leipzig har han plockat Sascha Lense som är idrottspsykolog. En roll som inte fanns i Man Utd innan Rangnicks intåg.
– Jag skulle inte säga att jag är förvånad. Från min tid i Tyskland så vet jag att ganska många klubbar även där inte jobbar med en idrottspsykolog. Men för mig är det fullständigt logiskt, säger han inför måndagens möte mot Newcastle på bortaplan. 
 – Det allt handlar om är att hjälpa spelarna att tänka på rätt saker och inte på fel saker. Att utveckla spelare, då måste hjärnan hjälpa kroppen att prestera på högsta möjliga nivå. 
Även om Rangnicks framtid i klubben är osäker så anser han att det är en roll som borde finnas i United. 
 – Det borde inte förekomma att vi inom vissa områden inte har någon (expert). Jag tror starkt på att varje klubb i framtiden bör ha någon inom det här området.

Liverpool Echo  
Bra men dåligt... Jürgen Klopp bekräftade på måndagen att Thiago, Virgil van Dijk, Fabinho och Curtis Jones alla är tillbaka i träning. Samtidigt har nya coronafall konstaterats i truppen. Kvartetten saknades i Liverpools senaste PL-match mot Tottenham, men ska nu vara åter. Däremot ska alla vara redo för Leicester på tisdagskvällen. Dessvärre för Klopps del så har nya positiva fall. 
 – Vi har en ung spelare som nu isoleras och två i ledarstaben, så det är verkligen lurigt. Varje morgon du kommer in (på träningsanläggningen) är lite som ett lotteri.


Men det är inte direkt bara Liverpool som har problem. Leicesters tränare Brendan Rodgers är inte nöjd med det läget i laget - nu när spelschemat är som hårdast kring jul och nyår. Han tycker att det är löjligt att Leicester ska möta Manchester City och Liverpool 48 timmar mellan matcherna. Inte minst med tanke på hans skadelista. Ryan Bertrand var den senaste att gå sönder i 3-6-torsken mot City vilket gjorde att han fick plockas bort från avbytarbänken. Jamie Vardy satt med på bänken med en dålig baksida och Wilfred Ndidi satt på bänken har spelat väldigt lite. Andra spelare som saknades senast var Jonny Evans, Naglar Soyuncu, Ricardo Pereira och James Justin. 
 Rodgers poängterar att Liverpool fått vila en vecka från sin senaste match (mot Leicester i ligacupen) eftersom deras match mot Leeds blev uppskjuten på grund av coronafall. 
 – Det är ett löjligt spelschema. Vi vet alla att spelare inte är fullt återställda förrän 72 timmar efter en match. Så att vi möter Liverpool på en torsdag är löjligt.


Det ser ljust ut för Tottenham igen. 3-0 mot Crystal Palace var lagets fjärde seger på fem senaste och nye tränaren Antonio Conte tycks verkligen ha fått med spelarna på tåget. Det tycker i alla fall förre Man Utd-stjärnan Rio Ferdinand. 
 – Många av spelarna jag pratat med säger att det handlar om att köpa och tro på konceptet, och han (Conte) är en man som säger "lyssna på mig, följ min väg och vi har en chans att vinna". Det är så självsäker han är. 
 Ferdinand berättar om en jämförelse som Cesc Fabregas gjorde. 
 – Han (Fabregas) sa, "jag har spelat under Pep och han berättade för dig hur spelet skulle se ut men gav dig också frihet inom vissa områden medan den här mannen (Conte) säger hur det ska se ut och ni gör som jag säger.

SB Nation

Chelsea går starkt just nu och titta på att förstärka truppen ytterligare. Enligt Sport Italias reporter Gianluigi Longari är Chelsea och Frank Lampard sugna på att knyta Leeds Raphinha till sig. Den vänsterfotade yttern har varit oerhört formstark den här säsongen och stått för åtta mål på 16 framträdanden. Brasilianaren rankas av många som Leeds bäste den här säsongen. Samtidigt är Chelsea långtifrån ensamma om att vilja värva 25-åringen. Sedan tidigare har Bayern München och Liverpool kopplats ihop med Raphinha där den tyska storklubben sades vara redo att lägga 50 miljoner euro. Men tyska BILD har tillbakavisat de brasilianska uppgifterna.

The Guardian 
"City måste bli mer hänsynslöst". Orden kommer från Raheem Sterling som tycker att berg-och-dalbanesegern mot Leicester (6-3) inte var kontrollerad nog för hans och Citys smak. Trots att City tagit nio raka segrar kräver den engelske landslagsmannen mer av laget. – De kontrade på oss och vi blev straffade. Varje gång de attackerade skapade de målchanser. Men vi är glada att vi vann till slut och vi vill fortsätta med det.

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto