Publicerad på 7 Jan - 16:24

0
article-img
Foto: Bildbyrån

What the papers say: Förbjud nyförvärv och Pogbas monsterlön



Varje vecka botaniserar Rekatochklart bland de brittiska nyhetsstånden och presenterar de hetaste snackisarna inför kommande omgång i England i "What the papers say". 


Done deal! Nu börjar Newcastle att sätta sprätt på sin nya feta pengapung. Engelske landslagsstjärnan Kieran Trippier har köpts loss från Atletico Madrid och sajnat för två och ett halvt år framåt. Det är Newcastles första värvning sedan det saudiska konsortiumet med kronprins Mohammed bin Salman i spetsen köpt loss klubben från Mike Ashley. Möjligtvis kan Trippier göra debut redan på lördagen i FA-cupmatchen mot Cambridge United. Övergångssumman ska ha landat på tolv miljoner pund plus bonusar. 


I dag återupptog Liverpool träningen efter ett större utbrott av corona i truppen - som vissa belackare vill göra gällande var överdrivet för att få matcher flyttade. Men AXA Training Centre at Kirby öppnande alltså igen efter att ha stängts ned på onsdagen, i samråd med hälsomyndigheterna. Ligacupsemin mot Arsenal, som skulle ha spelats i torsdags, sköts upp men FA-cupmötet mot Shewsbury på söndag ser alltså ut att bli av. Fredagens träning kommer att ske utan Jürgen Klopp och assistenten Pep Lijnders som båda är isolerade efter att ha testats positivt.

The Sun

Paul Pogba, 28, sitter på ett utgående kontrakt med Manchester United. Men United gör ALLT för att förlänga och enligt The Sun har den franske mittfältsstjärnan erbjudits ett nytt avtal som skulle göra honom till ligans bäst betalde spelare med en veckolön på 500 000 pund inklusive bonusar. Återstår att se om det räcker för att förnya avtalet eller om klubbar som Paris Saint-Germain och Real Madrid. Rent lönemässigt får andra klubbar svårt att matcha United, som dock uppges vara rädda för att konkurrenter kan hosta upp en massiv sign-on som kan locka Pogba därifrån.

The Mirror 

Chelsea jagar ytterbacken Lucas Digne. The Blues har åkt på skador på både Reece James och Ben Chilwell vilket gjort att Thomas Tuchel har få alternativ i truppen. Fransmannen sägs inte gå ihop med Evertons manager Rafa Benitez och därför kan Chelsea ha en möjlighet att nypa honom redan i januari.

The Guardian 

Förbjud nyförvärv att spela i uppskjutna matcher! Orden är från Southamptons manager Ralph Hasenhüttl som riktat skarp kritik mot Premier League för bristen på transparens kring besluten bakom att skjuta upp matcher. – Med våra nya ägare skulle vi kunna sajna tre nya spelare och jag tycker inte att det är riktigt rättvist att de skulle kunna spela i matcherna som blivit uppskjutna... Det var inte längesen vi fick fylla upp vår trupp med nio spelare från akademin och åkte på en storförlust mot Man United.

Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto