Publicerad på 28 Mar - 18:14

0
article-img
Foto: Bildbyrån

VM-kval Polen-Sverige: TV-tider, bäst odds och förväntade startelvor



Foto: Bildbyrån

VM-kvalet går in på sista matchen och för Sveriges del blir bortamatchen mot Polen helt avgörande för spel i Qatar 2022 eller inte. Vi har sammanfattat det bästa från oddsmarknaden, TV-tider och preliminära startelvor. 

Tjeckien besegrades till slut i förlängningen på Friends arena. Detta efter ett läckert samarbete mellan Robin Quaison och Alexander Isak där den förstnämnde rullade in matchens enda mål. Sverige imponerande annars inte och kommer att behöva höja sin nivå inför den helt avgörande matchen som väntar på tisdagskvällen borta mot Polen. 

TV-TIDER FÖR VM-PLAYOFF


Matchen spelas tisdagen den 29 mars klockan 20:45. Matchen direktsänds på TV4 med sändningsstart och uppsnack redan från 19:30. Stadion Śląski i Chorzów är värdarena för detta avgörande möte, där Sverige bara har fått 250 matchbiljetter till bortaläktaren. Räkna därför med ett stort hemmatryck och en ganska så skral uppslutning på den "Gula väggen". 

STARTELVOR POLEN-SVERIGE


I matchen mot Tjeckien saknades Zlatan Ibrahimovic och Emil Krafth på grund av avstängning. Den duon är nu tillbaka men där Zlatan inte ser ut att vara en man för startelvan på grund av skralt matchande i Milan efter sin skada. Räkna dock med ett inhopp från mannen som mer eller mindre prenumererat på Guldbollen de senaste åren. Martin Olsson tvingades dessvärre lämna truppen efter skadan han ådrog sig mot Tjeckien men förhoppningsvis kan Ludwig Augustinsson (Sevilla) vara tillbaka i Janne Anderssons kortlek. Albin Ekdal och Joakim Nilsson stod båda över söndagens träning men förhoppningsvis är det bara säkerhetsåtgärder. 

Polen har en del skadebekymmer men den absolut störste stjärnan ska vara spelklar. Bayern Münchens Robert Lewandowski blir en tuff nöt att knäcka för det svenska försvaret. I övrigt har Polen en del skadeproblem där anfallaren Arkadiusz Milik och mittbacken Bartosz Salamon saknas på grund av skador, Mateusz Klich är avstängd och även Maciej Rybus och Kamil Jóźwiak saknas. 

Preliminära startelvor

Polen: Szczesny; Bednarek, Glik, Dawidowicz; Krychowiak, Linetty, Moder, Frankowski; Zielinski; Lewandowski, Kownacki

Sverige: Olsen; Krafth, Lindelöf, Danielsson, Bengtsson; Kulusevski, Ekdal, Olsson, Forsberg; Quaison, Isak

BÄST ODDS PÅ MATCHEN


Sverige är en ganska så stor underdog hos spelbolagen. Tittar vi på den raka 1-X-2-marknaden så har Unibet satt 3.40 på Sverige kontra 2.50 på Polen. Betsson ligger på svensk seger till 3.30 medan Polen ligger på 2.50. 

Vill du hellre lira marknaden "att gå vidare" (alltså inkl eventuell förlängning och straffar) så står Sverige i 2.08 hos Betsson medan Unibet ligger på 2.15. 

Spelbolaget MrGreen erbjuder nya kunder hela 20.00 pengarna på svensk seger. Ta del av det erbjudandet här! 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto