Publicerad på 4 Jan - 18:01

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Vilka vinner Allsvenskan 2022? - här är oddsen



Det blev till slut ännu ett SM-guld för Malmö FF och Jon Dahl Tomasson. Blir det tredje raka eller kan storklubbar som AIK, Djurgården, Hammarby och IFK Göteborg snuva MFF på SM-guldet? Vi har nu uppdaterat oddsen efter att det står klart vilka som spelar final i Svenska Cupen. 

Allsvenskan 2021 blev dramatisk hela vägen in i slutomgången. Länge såg det ut som att Djurgården var den främsta utmanaren, och till och med favorit till att vinna guldet, till Malmö FF. Men en sämre avslutning från Blåränderna bjöd in både MFF, AIK och Elfsborg som såg sin chans. 

I omgång 30 gjorde AIK sitt genom att besegra Sirius med 4-2 inför 27 731 åskådare på Friends arena. Malmö FF skulle dock göra det som krävdes för att sy ihop säcken. 0-0 mot Halmstads BK (som föll i kvalet mot Helsingborg och spelar i superettan 2022) räckte för Jon Dahl Tomasson och hans mannar som vann på bättre målskillnad än AIK. 

MFF tog därmed sitt andra raka SM-guld under danskens ledning och klubben sitt 22:a SM-guld genom tiderna. Den svenska giganten, med överlägset bäst ekonomiska förutsättningar, har fått in Milos Milojevic och tagit sig till cupfinal - mot hans gamla klubb Hammarby. 

Är en ny riktning bra eller dåligt för MFF och kommer satsande lag bakifrån att kunna närma sig så pass att de snuvar MFF på guldet? AIK har gått ut offensivt på transfermarknaden och värvat in flera talangfulla spelare som Joe Mendes och Jesper Ceesay samt förlängt viktiga avtal med Sebastian Larsson, Alexander Milosevic och Kristoffer Nordfeldt. Det mesta talar dessutom för John Guidetti snart ansluter. 

Djurgården har gjort en klassvärvning i Degerforssuccén Victor Edvardsen och inlånade Sead Haksabanovic. Hammarby har mycket grundkvalitet i truppen, gjort stora försäljningar och har både intressanta värvningar och pengar på banken. Jimmy Thelin har förlängt med Elfsborg som gör mycket rätt som klubb och i bakvattnet lurar både IFK Göteborg och IFK Norrköping som vill tillbaka till kampen om de ädlaste av valörer.

Oddsen på Allsvenskan 2022 är nu släppta

   
Betsson har odds ute för vilka som vinner Allsvenskan 2022 där ännu ett MFF-guld är klar favorit

Malmö FF 2.20
AIK 5.00
Djurgården 5.50
Hammarby 14.00
Elfsborg 15.00 
IFK Norrköping 16.00
IFK Göteborg 20.00
BK Häcken 25.00
Kalmar FF 45.00
Mjällby AIF 150.00
IK Sirius 250.00
Varbergs Bois 300.00
Degerfors IF 300.00
Helsingborgs IF 300.00
GIF Sundsvall 400.00
IFK Värnamo 400.00

Föga förvånande återfinns nykomlingarna Helsingborg, Giffarna och IFK Värnamo som de allra största skrällarna. Intressant är annars att IFK Göteborg så när antas ha lika stora möjligheter till guld som IFK Norrköping och Elfsborg som presterat på en stabilare nivå än Blåvitt gjort de senaste säsongerna. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto