Publicerad på 23 Sep - 14:00

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 Superjackpot på 100 miljoner: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår formstarke travexpert och andelsläggare Oliver Bergman går för superjackpotten! 100 miljoner kronor extra finns i potten när alla blickar riktas mot Solvalla. Köp andelar i hans system här! 

7 rätt igen! Hur känns formen inför den här superjackpott-omgången?

– 7rätt är alltid 7rätt, men såklart man var missnöjd med utdelningen senast. Men systemet i sig hade stor potential och att känna att man är med och nosar gör alltid gott för självförtroendet. Speciellt inför en sån här omgång där det är Super-JACKPOT och 100 Miljoner att spela om. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Inför helgen med många fina lopp där vi bjuds på STL-finaler, finalen av Kriteriet, Oaks finalen och Walter Lundbergs Memorial så är det hästar av yttersta eliten som kommer ställas mot varandra. Detta medföljer att vi kommer förhoppningsvis ha flera rafflande lopp där tränarna ställt iordning sina hästar till max för att verkligen gå för seger. Har man då en ide eller tanke om hur ett lopp kommer bli kört tycker jag man ska gå på den rakt ut. För att på så sätt kunna koppla greppet och verkligen ge sig själv chansen för de större pengarna. Man kan tänka som så att lyckas man fälla en favorit idag så får man mycket bättre betalt på det än om det vore en vanlig V75 omgång utan dessa extra Miljoner. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-2 hittar vi omgångens mest spelvärda spik i nuläget, 4 Roll Control till 29%. Detta är en stor och rejäl fyraåring som har visat fin utveckling hela året. Senast valde man till och med att testa i ett uttagningslopp till Derbyt. Väl i loppet höll han bra hela vägen som fyra i mål. För två starter sedan vann man enkelt från ledningen på Visby via 12,5 över 2120m. Roll Control kan öppna kvickt och idag är han min troliga ledare av loppet, väl i den positionen har han visat sig trivas bra och slipper han bara utsättas för överpace initialt så ska segerchansen också vara god. När man i nuläget inte ens är favorit i loppet är spelvärdet högt och jag kommer ta ställning. 

Favoriten i fara? 

– I Svenskt Trav Kriterium (V75-6) är 1 Bedazzled Sox favorit. Han har hittills varit kullens etta och kan stoltsera med en segrar i långa E3 och en andraplats i korta E3. I uttagningarna senast vann han från ledningen med gott om krafter sparade. Skulle han lyckas första innerspåret idag utan att det kommer kosta allt för mycket är också segerchansen här hög. Bedazzled Sox har sju segrar på åtta försök från ledningen. Men som stor favorit på V75 med flera startsnabba konkurrenter som både kan utmana och trycka upp tempot från start och som verkligen laddat upp för att maximera i kvällens stora final så är känslan att Bedazzled Sox kommer kunna vara en sårbar favorit i omgången. Om det kommer kosta för mycket initialt riskerar han att få trötta ben tillslut och om han mot förmodan istället ger upp spetskörningen finns risk att det blir vingel och att uppgiften försvåras avsevärt. Som favorit är han sårbar.

Bästa draget? 

– I V75-6 hittar vi ett av mina bästa drag i omgången, 11 Xanthis Harvey. Han är en av fyra hästar från stall Daniel Redén i dagens final. Att då Örjan Kihlström väljer denna uppsittningen säger en hel del. Hästen har aldrig varit sämre än tvåa och i uttagningarna senast fick man göra jobbet i dödens och höll klart bra som tvåa. Jag räknar med att det blir bra tempo tempo på loppet från start, vilket i sin tur kommer gynna Xanthis Harvey. Jag ser därefter framför mig att Örjan Kihlström avancerar med varvet kvar till mål och när de andra sen får lite trötta ben över upploppet så kommer Xanthis Harvey kunna koppla greppet på övriga precis före mål. Förstavalet i Svenskt Trav-Kriterium 2022.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto