Publicerad på 25 Mar - 10:39

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 på Solvalla: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Fem frågor inför V75 på Solvalla med vår formstarke andelsläggare Oliver Bergman!


Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Till helgen är det STL-Finaler på Solvalla vilket innebär fina tävlingar rent sportsligt, men dessutom är det flera av de startande som kommer med bra prestationer i ryggen vilket gör det både spännande och intressant att sätta in hästarna emot varandra. Det kommer också vara bättre hästar som är mindre spelade idag än i en vanlig omgång eftersom konkurrensen är högre under lördagen. Det finns dessutom ett par riktigt intressant lopp ur spelsynpunkt denna lördag. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-5 hittar vi omgångens bästa spik, 5 Phoenix Photo. Detta är en läcker häst som kommer från Svante Eriksson som har en helt otrolig form på stallet för dagen. Phoenix Photo har stått för flera positiva insatser under vintern och senast avslutade han vasst som trea från ett bakspår. Att kapaciteten är skyhög i Phoenix Photo råder det inget tvivel om och till dagens start har man fått ett spännande utgångsläge. Dessutom ska man maximera balansen med barfota runt om och amerikansk vagn vilket är spännande. I boken står det att Örjan Kihlström som sitter i vagnen tidigt hittar till ledningen och väl i den positionen kommer man sen bli tuff att ta sig förbi. SPIK! 

Favoriten i fara? 

– I V75-2 är 5 Darlington Fame favorit. I min bok är detta en sårbar favorit i ett öppet lopp som måste garderas. Alternativet är också för att ta ställning för någon annan i loppet där man har feeling. För börjar man strecka på i V75-2 kommer det kosta en hel del streck. Men oavsett hur man som V75 spelare väljer att göra är Darlington Fame en sårbar favorit. Darlington Fame som häst är väldigt speedig och är både kvick iväg från start och vass tillslut men i ett lopp med många startsnabba kommer det kosta en del om Markus Niklasson ska sända Darlington Fame till ledningen och då är risken överhängande att det blir trötta ben tillslut. Visst finns det med på kartan att Darlington Fame med en annan taktik kan blåsa ner samtliga tillslut men då är man beroende av vad som händer i övrigt i loppet och att man då ska vara favorit i detta öppna lopp det håller jag inte med om. 

Bästa draget? 

– I V75-3 hittar vi 4 Upstate Face. Detta är troligtvis hela nyckeln i omgången då Elitloppsaktuella 2 Who’s Who är stor favorit. Upstate Face i sin tur visade under fjolåret att han utvecklats en hel del och klättrade då rakt igenom klasserna. Bland annat slutade man långt framme i både Hugo Åbergs Memorial och SM. I den senaste starten var det årsdebut och den prestationen var både imponerande och mersmakande. Upstate Face är allround och kommer alltid med en vass polett tillslut. Skulle det bli så att Björn Goop med 1 Stoletheshow svarar upp innerspåret från start och inledningen blir tuff aningen tuff för Who’s Who så ska det bli mycket spännande att se vad Upstate Face kan göra tillslut. Endast 9%. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system som får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen ökar. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto