Publicerad på 10 Jun - 16:58

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 på Östersund: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman ger sina bästa tips inför helgens V75 på Östersund! 


Östersund nästa! Hur känns formen inför den här omgången? 

– På förhand är detta en spännande omgång med många spelvänliga lopp och trots att vi inte har någon JACKPOT som kryddar så är spelvärdet högt. För egen del tycker jag det finns många drag på Östersund och i vanlig ordning handlar det om att få ihop systemupplägget på V75. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– I vanlig ordning handlar det mycket om hur man bygger sitt system och hur man värdera vilka favoriter som ska garderas och i vilken avdelningen man väljer ta ställning. Det är dessutom ett öppet storlopp som ska avgöras, Jämtlands Stora Pris. Min vinnare på förhand heter Mister Hercules. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-3 startar 5 Born to Run. Detta är en Alessandro Gocciadoro tränad häst. Han debuterade på svensk mark senast och då vann han på ett imponerande sätt efter att Magnus A Djuse som satt i vagnen sänt fram mot ledningen och fått den positionen efter första sväng. Sen var det uppvisning, Born to Run lämnade konkurrenterna sista biten utan att ens Djuse begärde något av hästen. Han kan öppna okej och i min bok kommer Born to Run kunna trycka sig till spets återigen efter en bit och väl i ledningen blir han sen svårslagen. Men jag kan också se ett scenario där Born to Run istället intar dödens och väl därifrån dikterar tempot på loppet och vinner trots den tunga vägen. Given spik för mig! 

Favoriten i fara?

– I V75-7 blir 3 L.L.Royal favorit och han har nu gjort två starter för Robert Bergh. I debuten för två starter sedan vann han på bra sätt från dödens. Senast stod han för en imponerande prestation när han trots en snabb öppning på 09,0 första 500m tryckte sig till ledningen för att sen lämna konkurrenterna på upploppet och avsluta sista 700m på underkant 1.10. Men även om han visat en del startsnabbhet på slutet kommer L.L.Royal få svårt att hålla ut 6 Devils Tongue från start. Det kommer i sin tur innebära att L.L.Royal kommer behöva gör en del jobb på egen hand idag. Även om han tål att göra en hel del jobb själv så försvårar det såklart uppgiften och ska därför anses vara en favorit i fara. 

Bästa draget? 

– I V75-7 hittar vi mitt bästa drag, 6 Devils Tongue. Han satt fast med massor av krafter sparade i fyraåringseliten på Solvalla senast, klockan stannade på 10,5 över 1640m och intrycket bara skrek nästagångare över linjen. Idag är det nästa gång för Devils Tongue som dessutom fått ett bra utgångsläge måste ha bra chans. Han är kvick iväg från start och i min bok sitter Devils Tongue i ledningen efter en bit och från den positionen är han fortsatt obesegrad på tre försök. Att ta sig förbi Devils Tongue i ledning idag kommer bli svårt för övriga och han är mitt drag i loppet. En spännande spik på DD om inte annat.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto