Publicerad på 4 Mar - 11:41

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 på Kalmar: Bästa spiken, bästa draget och favoriten i fara



Foto: Bildbyrån

Fem snabba frågor inför V75 på Kalmar med vår andelsläggare Oliver Bergman! 

Vad blir viktigt att tänka på inför lördagen?

–  På lördag är det min gamla hemmabana som står som värd för V75, närmare bestämt Kalmar. En bana som har flertalet miljonutdelningar på på sitt CV. Något man måste ha med sig till lördag är att vi nu är inne i Mars månad vilket innebär att barfota förbudet är hävt. Det kommer därför lysa rött överallt i listorna och det gäller att grotta in sig i arkivet för att kolla hur hästarna reagerat på barfota balansen tidigare. 

Vilken är den bästa spiken? 

– Omgångens bästa spik blir trots procenten 2 Who's Who. Detta är en riktig stjräna där man aviserat att siktet är inställt på Elitloppet under. Who's Who är en mäktig häst som idag gör en spännande årsdebut. Under förra året vann Who's Who storlopp som Hugo Åbergs Memorial och Norrbottens Stora Pris. Inför dagens start har Pasi Aikios stjärna gått banjobb inne på Solvalla och det var bara positiva tongångar kring hästen efter det. Who's Who har även visat tidigare att han kan prestera bra direkt i årsdebuten, bland annat vann han sin årsdebut förra året. Idag är motståndet heller inget som skrämmer på förhand och med en normal prestation ska han kliva runt samtliga här. Who's Who har fått ett bra utgångsläge, men är samtidigt allround och inte beroende av något speciellt lopp. Trots hög procent ser jag detta som en bra spik i omgången. 

– Nämnvärt är att när man väljer att gå på stora favoriter som idag, så måste man försöka hitta värdet i övriga avdelningar istället och kanske i och med det chansa bort någon annan favorit eller två. 

– Det ska också sägas att det är stor skillnad på att spika 2 Who's Who idag jämfört med Disco Volante som var omgångens överspelade förra veckan. Skillnaden nu är att strecken överensstämmer med chanserna Who's Who har att vinna. Förra veckan fanns det många frågetecken och orosmoln på förhand vilket gjorde att 70% på Disco Volante var alldeles för högt. 

Favoriten i fara? 

– Omgångens mest sårbara favorit hittar vi i V75-4 7 Tour Eiffel. Även om detta är en individ som har bra kunnande för loppet så missgynnas han idag av utgångsläget. Samtliga segrar är nämligen tagna från den främre träffen, en position man kommer få tufft att ni idag från innerspår på tilläggs volten. Dessutom har hon aldrig vunnit i Sverige när det handlat om voltstart. Med denna underliggande fakta och bild av hur loppet kommer bli kört är Tour Eiffel en sårbar favorit och jag garderar. 

Bästa draget? 

–  V75-5 12 Devs Daffodil har varit bra en längre tid nu. Han imponerade vid V75-segern på nyårsafton och visade senast att formen fortsatt är god efter en vass avslutning bakom Racing Brodda. Ikväll startar man med dubbla tillägg men skulle det bli ryggresa på konkurrenten Activated under slutvarvet vet vi om vad Devs Daffodil kan göra över ett upplopp. Det är anmält barfota runt om och till 12% är spelvärdet högt. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system som får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen stiger. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. Formen är dessutom bra hos oss på rekatochklart. 6 rätt förra veckan och över 200.000kr inspelat under 2022. 

Vill du spela med oss idag så hittar du andelarna här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto