Publicerad på 11 Feb - 17:38

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 på Åby: Främsta dragen med Bergman!


Inför lördags V75 på Åby så har vi tagit ett snack med vår spelläggare för spelformen om vad som blir viktigt att tänka på och vad Bergmans ess i rockärmen är för omgången till ära.

Vad blir viktigt att tänka på inför lördagen?

Lördag är härliga race på Åby travet, det är fulla startfält vilket gör spelvärdet extra trevligt. Dessutom har Åby dubbla Open-Stretch att tillgå över upploppet. Det innebär att när hästarna kommer in för upplopp finns det två invändiga spår att använda sig av. Detta gynnar såklart hästarna som sitter i rygg på ledaren som nu får fritt spelrum över upploppet istället för att på en annan bana sitta fast och förlita sig på turen.

Vilken är den bästa spiken?

10 Ture L.A. Detta är en individ som besitter bra kunnande och är en häst som står bra inne i klassen. Formen är dessutom bättre än vad resultatraden antyder. För två starter sedan fick man ett tufft lopp i Sylvesterloppet under Nyårsafton. Han fick då lägga en tuff speed mitt i loppet på en krävande bana vilket också satte sina spår tillslut. I den senaste starten var det V75 från Färjestad och då satt man fast med gott om krafter sparade i mål. Stilen var mersmakande och nu med tanke på intrycket senast kommer jag i ett jämnt spelat lopp ta ställning för Ture L.A. Är Untersteiner fortsatt optimistiska på lördag är detta min bästa spik i omgången.

Favoriten i fara?

V75-4 3 LaFerrari Dimanche som blott gjort fyra starter i livet ser ut att bli favorit i ett jämnt spelat lopp. Detta tycker jag är fel. Visst pekar utvecklingskurvan uppåt och hon kan öppna bra från start. Men att både köra sig till ledningen och "vinna" mot de som man möter på start och samtidigt försvara sig emot tuffa konkurrenter på tillägg tror jag bli förmycket här. Jag garderar.

Bästa draget?

2 Redbull Pellini var nära att besegra Made Of Stars för två starter sedan från ledningen, men fick då nöja sig med andraplatsen. Nu jagar man revansch och enligt tränaren Marcus Lindgren är både formen och optimismen kring Redbull Pellini bra inför dagens start.. Från bricka två med endast tre hästar på start är man den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är man sen garanterad ett bra lopp oavsett vilken taktik Per Lennartsson tillslut väljer. Det finns ju som sagt dubbla Open-Stretch att tillgå på Åby. Till endast 9% är man ett fynd på V75.

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen?

Ja, det går inte säga mycket annat än att formen är god. Över 200.000kr inspelat på det tre senaste veckorna.

Bergmans vinstfacit:

V.3: 7rätt 160.000kr
V.4: 6rätt
V.5: 7rätt 40.000kr

/ Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto