Publicerad på 17 Jun - 16:06

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75-jackpot på Midnattstravet: Bästa spiken, draget och favoriten i fara



Foto: Bildbyrån

Hela 50 miljoner kronor extra i potten när Midnattstravet i Boden ska avgöras under lördagskvällen! Vår travexpert Oliver Bergman har stenkoll på förutsättningarna och tipsar er om sina bästa idéer. 


Midnattstrav och jackpot nästa! Hur känns omgången på förhand? 

– Detta är en riktigt fin tävlingsdag med midnattstrav och sent spelstopp, dessutom bjuds vi på Norrbottens stora pris som den sportsliga höjdpunkten. Notera att spelstopp för V75 är 20:30 och framförallt att omgången kryddas av en JACKPOT på hela 50 Miljoner. Detta är en omgång som fler än jag ser fram emot under året. Bodens banunderlag brukar alltid hålla världsklass och det är något extra med allt runt omkring banan och tävlingarna när de sker under just midnattssolen. Visst finns det några stora favoriter i omgången, men i flera av dessa lopp har jag hittat många spännande lågprocentare som jag kommer betala tidigt för. Räcker med ett eller två favoritfall för att utdelningen ska dra iväg en sån här JACKPOT-omgång. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Detta är en bana med grövre material än vad banorna i Söder använder vilket gör att den klarar av regn på ett bättre sätt om det skulle bli dåligt väder. Men det ska också sägas att den är skonsam och barfotakörning är sällan något problem på Boden. Vi noterar också att innerspåren bakom bilen har en liten nackdel på boden, framförallt över 1640m amt 2640m. Över dessa distanser är spår 4 --> 7 mest optimalt. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-7, Norrbottens stora pris med 1.000.000kr i förstapris hittar vi omgångens bästa spik, 8 Don Fanucci Zet Tyvärr har loppet fått en tråkig strykning i form av 2 Who´s Who vilket bäddar än mer för storfavoriten 8 Don Fanucci Zet. Jag tvekar inte utan kommer spika årets stora Elitloppsfavorit som var spelad till 1,70 i finalen av årets upplaga av Elitloppet. Att Don Fanucci Zet galopperade i finalen var minst sagt oväntat och skrevs ner i min bok som ett olycksfall i arbetet. Nu är man ute efter revansch och känslan är att Örjan Kihlströms som sitter i vagnen kan köra lite hur han vill ikväll och ändå vinna loppet. Don Fanucci Zet är allround och kan både öppna kvickt om man vill men besitter samtidigt en speed ingen i årets upplaga av Norrbottens stora pris kan mäta sig med. Jag spikar och njuter av uppvisningen! 

Favoriten i fara? 

– I V75-3 startar 6 Amalencius B.B. som lir storfavorit i Silverdivisionen. Detta kan man verkligen förstå med tanke på de prestationer som Timo Nurmos femåring visat upp vid sina segrar, men också med tanke på hur bra han var i den senaste starten när Amalencius B.B. var ute i Harper Hanovers lopp och stod för en toppinsats som trea bakom Diable de Vauvert och Selected News. Men vi ska inte heller glömma bort att detta är en häst som under fjolåret brottades med en hel del galopptendenser. Felfri är såklart segerchansen mycket hög för Amalencius B.B. Men som stor favorit på V75 kommer jag att plocka med några roliga skrällar bakom favoriten som blir helt ospelade. Amalencius B.B har galopperat tre gånger av de tio starter han utrustats med amerikansk vagn och när det rensar så bra bakom honom är det givet för mig att gardera. 

Bästa draget? 

– I V75-4 vill jag lyfta fram 7 Juno Beach som visserligen inte är helt att lita på men som bevisat att hon besitter bra kunnande för klassen. Hon vann på V75 för fyra starter sedan och näst senast stod hon för en gedigen insats från dödens. Jag räknar med att hemmahästen är lite extra vässad inför kvällens start och håller hon sig bara till trav hela vägen är Juno Beach en given segerkandidat. Är även inne på att det kan bli bra tempo på loppet här, vilket skulle gynna Juno Beach tillslut.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto