Publicerad på 3 Jun - 15:34

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75-jackpot på Mantorp: Bästa spiken, draget och favoriten i fara



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman ger sig på helgens V75 på Mantorp - där riktigt fina jackpotpengar väntar! Inte mindre än 54 miljoner!


Stor V75-jackpot på Mantorp! Hur känns formen inför den här omgången? 

– Att vi veckan efter den stora Elitloppshelgen får en JACKPOT på V75 höjer såklart värdet och intresset för omgången avsevärt. På förhand tycker jag omgången ser intressant ut. Vi kommer få se flera hästar som var topp inför förra helgen på Solvalla, men som inte fick full utdelning då och kommer ut idag igen. För mig är detta en omgång jag kommer lägga lite extra fokus på då många andra travspelare är lite matta och tömda efter förra helgen på Solvalla och inte ger V75 omgången på Mantorp fullt fokus. Detta gör att jag ser ett värde i att göra det motsatta och på så sätt skapa ett försprång på många andra spelare. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Mantorp är en bana där många segrar tas från ledningen och därför kan det vara extra gynnsamt att plugga just spetsstriden lite extra inför lördagens V75 tävlingar. Vi spelar även om en JACKPOT som blir en extra krydda på moset och i vanlig ordning handlar det om att bygga ett system som är slagkraftigt och att man värdera vilka favoriter som ska garderas och i vilken avdelningen man går för att ta ställning. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-5 kommer jag ta ställning för 10 Four Guys Dream. Han imponerade stort när han vann i Halmstad för tre starter sedan, då stannade klockan på 07-fart sista 500m. I starten efter gick man ut i Copenhagen Cup och satt fast med alla krafter sparade. Man var senast ute i Silverdivisionsfinalen på Solvalla under Elitloppshelgen förra lördagen, men det slutade med galopp efter en tight situation. Stefan Persson som satt i vagnen körde av tidigt och enligt tränaren kan det varit ett genidrag, man sparade nämligen både hov och krafter hos Four Guys Dream. I och med galoppen senast är man dessutom kvar i Silver nu. Formen är på topp och i med att man har sparat krafter i de två senaste framträdanden är jag inne på att det nu är dags att få full utdelning. Min tanke är att man kommer vara offensiva med Four Guys Dream idag och med tanke på form, kapacitet och fart är jag inne på att man bara är bäst. Jag tar ställning och spikar till 23%. 

Favoriten i fara?

– I V75-6 hade det inte spelat någon roll vem som blir favorit utan det är ett vidöppet lopp på förhand där det är givet att gardera. I skrivande stund är 5 M.T Rick Nash favorit, och här är man optimistiska från stallet. Men samtidigt är motståndet tuffare nu än vad man ställts emot tidigare. M.T Rick Nash kommer med två raka segrar på kontot. Senast fick han ett tufft lopp med en hel del jobb på egen hand längs vägen, trots detta kunde M.T Rick Nash vinna på ett bra sätt. Idag växlar man upp och ska köra M.T Rick Nash barfota runt om för första gången vilket är spännande. Även om han är given på kupongen är det ingen jag ḱan gå på som spik idag. 

Bästa draget?

– I V75-4 kommer jag försöka fälla den stora favoriten, och den som är mitt drag i loppet är 10 Marion Fouty Bon. Hon var hårt påpassad av spelarna under Elitloppshelgen då i V75-1 men galopperade dessvärre direkt. Banan var lite speciell med tanke på allt regn som kom just då och Marion Fouty Bon är normalt sett travsäker. Galoppen ses således som ett olycksfall i arbetet. Från stallet tror man på en bra prestation idag även om bakspåret är ett litet minus. Jag inne på att man kan komma igenom bra från start trots bricka tio. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn och på förhand ä Marion Fouty Bon det givna motbudet till favoriten.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto