Publicerad på 16 Sep - 17:11

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75-jackpot på Färjestad: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert och andelskung Oliver Bergman går för den stora jackpotten på Färjestad! Klicka här för att kolla in Olivers olika system och andelsspel inför helgens höjdpunkt!

Hur känns formen inför den här jackpot-omgången? 

– Att ha en JACKPOT på 52 Miljoner att spela om gör sällan känslan en lördag något ont. När vi dessutom har en finfin spelform för dagen gör sen bara att känslan kryddas ytterligare inför helgen. För två veckor sedan var det JACKPOT på V75 och då blev utfallet 7 rätt och över 70.000kr att dela på för andelsköparna. Jobbet ska göras även denna lördag och vi går såklart för ytterligare en sjua och hoppas på hög utdelning. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Viktigt att tänka på när det gäller Färjestads travbana är att det är ett relativt kort upplopp så det gäller att vara med där framme i loppen när det ska avgöras. Men noterbart är också att det är klar nackdel att ha innerspåret bakom bilen när det handlar om autostart. Bästa spåren bakom bilen är 4-5, vilket kan vara värt att ha i åtanke när vi just hittar favoriter i omgången från inner sniffen. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-5 startar 2 Mister Hercules. Senast var han ute i Jubileumspokalen men kunde då inte utmana om segern utan fick istället nöja sig med en fjärdeplats, men då var det också självaste San Moteur som kom flygande och vann loppet. Prestationen i sig är inte mycket att säga om och Mister Hercules slipper ni San Moteur i startlistan. På pappret är det enklare emot denna gången och Daniel Redéns femåring har fått ett perfekt utgångsläge. Jag är inne på att man kommer sitta i spets efter en bit men oavsett hur loppet blir kört kommer Mister Hercules få ett passande lopp och ska ses med bra segerchans. Jag tvekar inte när jag hamrar in omgångens bästa spik trots hög procent. 

Favoriten i fara?

– I V75-1 är just nu 1 Asnaur dei Rum favorit, men det tror jag knappast att han är när vi närmar oss spelstopp. Senast var han ute och mötte delar av den äldre eliten i Danmark. Insatsen i loppet var klart bra, tillslut gick man i mål som tvåa bakom Heart of Steel efter att blivit serverad en fin resa i andra ytter. Han öppnade ganska rappt senast på Charlottenlund, men idag med ett innerspår som är missgynnande på Färjestad har jag svårt att se att Asnaur dei Rum försvarar det spåret initialt och då kommer i stället Carl Johan Jepson behöva leta sig ut vilket ofta blir chansartat. Kapacitet och kunnande finns för att segerstrida men från bricka ett på Färjestad är detta ingen betrodd som jag lyfter på hatten för utan kommer istället gå emot. 

Bästa draget? 

– I V75-4 vill jag varna för 3 Quenchless Tile till 10%. Senast var han inblandad i en tuff öppning där klockan stannade på 11,0 första 500m, detta för att sen tillslut lämna övriga konkurrenter över upploppet i ett lopp som travades 2640m. Med en liknande insats här idag kommer Quenchless Tile kunna utmana om segern trots dödens. Till låg procent Quenchless Tile ett givet drag och ett tidigt streck på min V75 kupong.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto