Publicerad på 26 Aug - 17:22

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 -jackpot på Bergsåker: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman sätter klorna i helgens V75-jackpot på Bergsåker. 49 miljoner extra i potten! 


Bergsåker och fet jackpot nästa på V75! Hur är känslan inför omgången? 

– Sundsvall Open Trot är dagens stora sportsliga höjdpunkt. Världsstjärnan Don Fanucci Zet blir storfavorit och på förhand handlar loppet mest om att luta sig tillbaka och njuta av hans uppvisning. Men själva V75 omgången i sig kryddas av en JACKPOT där vi spelar om 49 Miljoner i 7 rättspotten. Det finns ett par stora favoriter med bra segerchans under lördagen. Men skulle det bli en eller två kantbollar ut för dessa så vet vi om att potentialen för hög utdelning finns där trots allt. I med att vi får med oss en JACKPOT blir spelvärdet intressant och det handlar i vanlig ordning om att balansera systemet på rätt sätt. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Mitt bästa råd inför dagens tävlingar är att se över hur du komponerar ditt system. Vi kommer få se några favoriter idag som startar med bra segerchans på förhand, men det gäller att trots detta skapa ett slagkraftigt system och välja vilka favoriter man ska jobba bort. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I Sundsvall Open Trot, V75-7 har Daniel Redéns stjärna 6 Don Fanucci Zet en mycket bra segerchans. Känslan är att det endast är sjukdom emot denna gången. Detta är en världsstjärna som har imponerat i stort sett varje gång under året, med det enda undantaget från Elitloppets final tidigare i år när han galopperade som favorit. Men efter senaste segern i Hugo Åbergs Memorial sa Örjan Kihlström efteråt att han kunnat köra hur snabbt som helst den kvällen. Detta är stora ord från en annan världsstjärna som ofta ligger lågt med superlativen. Det mesta talar för att Örjan Kihlström idag låter övriga göra upp om ledningen initialt för att sen sända fram och överta spets i ett andra skede. Men oavsett upplägg på loppet är Don Fanucci Zet huvudet högre än sina motståndare idag och kommer bli väldigt tuff att rå på. Spik trots hög procent. 

Favoriten i fara?

– I V75-2 är 2 Park View favorit. Visserligen har han stått för flera bra insatser på slutet. Men jag vill se honom visa den rätta moralen till när det kommer att sätt nosen först över linjen innan jag tycker han ska vara rättmätig favorit på V75 mot i bra konkurrens, Senast stod han för en bra upphämtning efter galopp och den korta distansen idag är en fördel. Utgångsläget är även det bra men motstånd saknas inte och att man just nu är spelad till favorit i loppet känns fel. 

Bästa draget?

– I V75-6 är 9 Napoleon Cash väldigt tidig till 14%. Han kommer med två raka segrar på kontot och även om segrarna tagits i enklare sammanhang så är formen på topp inför dagen. Han är också obesegrad med skickliga Magnus A Djuse i vagnen. Visserligen står Napoleon Cash hårt inne på pengar men den längre distansen är ett plus och det känns som han kommer kunna få ett passande lopp tillsammans med Djuse här.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto