Publicerad på 30 Sep - 14:51

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 i Skellefteå: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?


– Formen måste jag säga är på topp för dagen även om vi kan konstatera att det var stolpe ut på systemen förra veckan. Det var ju Super-Jackpot på V75 och vi hade två system som prickade 6 rätt och där ett av systemen hade chans på alla sju rätt inför den sista avdelningen. Men tyvärr trodde jag inte High On Pepper hade två så pass bra prestationer i kroppen med endast en veckas mellanrum. Men formen var bra och i veckan lyckades vi att pricka alla 8 rätt på V86 dessutom. Så nu gnuggar vi vidare och ser till att göra det som krävs för att bibehålla formen så länge som möjligt. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– V75 denna vecka arrangeras av Skellefteå travbana. Det som blir viktigt att tänka på inför omgången är att det finns ett spår av Open-Stretch att tillgå inpå upploppet och att upploppet är relativt kort och mäter 175m. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-5 hittar vi bästa spiken 3 Readly Lavec. Detta ser på förhand ut att vara en passande uppgift för favoriten Readly Lavec. Han är van att möta tuffare motstånd än vad han ställs mot idag. Senast var man bland annat ute i Jubileumspokalen och ställdes San Moteur. Readly Lavec är dessutom mycket kvick från start och är här den givna ledaren av dagens loppet. Väl i spets har det blivit nio segrar på tio försök och idag mot passande motstånd ska det vara toppchans för spets och slut. Jag hamrar in spiken. 

Favoriten i fara? 

– I V75-2 är det många frågetecken kring 5 Timo Jutila. Detta är förvisso en segervan individ som kommer med fem segrar på sina tio framträdanden. För tre starter sedan imponerade man vid segern men efter att inte varit på topp i de två senaste starterna så väck givetvis lite frågetecken för formen. Från stallet rapporterar man att de inte hittat något fel på hästen när man gått igenom honom. Men man väljer ändå att ligga lågt på förhand då man även meddelar att Timo Jutila missgynnas av den korta distansen idag. Med tanke på insatserna på slutet, frågetecken kring from och minus med kort distans är detta en betrodd häst som jag kommer ranka ner. 

Bästa draget? 

– I V75-4 vill jag lyfta fram 1 Samedi. Jörgen Westholms fyraåriga sto står perfekt inne i loppet och får Mats E Djuse i vagnen för första gången. Detta är en individ som visat att hon är tuff och rejäl. För två starter sedan visade Samedi upp sin inställning när hon travade utvändigt om ledaren och höll farten bra hela vägen in i mål. Från innerspåret ikväll är Samedi garanterad ett bra lopp och i ledningen eller från rygg på ledaren med tillgång till Open-Stretch är detta min vinnare av loppet.

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto