Publicerad på 29 Apr - 15:26

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 i Örebro: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman djupdyker in i helgens V75-omgång och erbjuder andelsspel för den som vill öka sina chanser med ett större system! 

Örebro nästa! Hur känns formen inför den här omgången? 

–  Vi kommer denna lördag bjudas på härlig sport denna lördag! Elitloppet närmar sig med stormsteg och flera topphästar kommer till start här. Dessutom kommer vi få se stayer kungen Moni Viking i Örebro Int´l. Omgången i sig ser spännande ut på förhand och jag är inne på att spelvärdet är bra. Formkurvan är stabil och bortser vi från att det endast blev två vinnare på V75 förra lördagen som fick dela på över 50 Miljoner så är känslan att vi är i både bra form och slag vad det gäller V75 spelet. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Örebros travbana har ett kort upplopp vilket ofta gynna hästarna i den främre träffen. Dessutom blir bara banorna snabbare och snabbare nu ju närmare sommaren vi kommer, vilket också försvårar för hästarna som sitter en bit ner i kön. Men vi ska trots detta inte glömma bort att form och klass slår det mesta! 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-7 hittar vi stayer kungen 13 Moni Viking. Loppet mäter 3140m och detta är en riktig stjärna som älskar den långa distansen. Han vann det här loppet förra året och inte nog med det så vann han Harper Hanovers lopp 2020. Det stannar inte heller där, Moni Viking var även femma i självaste Elitloppet förra året och i årsdebuten senast såg han fin ut. Moni Viking står för klassen i gänget idag och oavsett om det blir tidigt avancemang eller en attack under andra halvan av loppet idag så ska segerchansen vara god. Moni Viking är både snabb och stark, och tål att göra en massa grovjobb på egen hand. Omgångens bästa spik! 

Favoriten i fara? 

– I V75-2 svarade inte 8 Kentucky River för favorittrycket senast, det blev dubbla galopper längs vägen den gången, men trots detta visade Kentucky River upp fint kunnande när han tillslut ändå inte var långt efter vinnaren i mål. Detta är en individ som kapacitetsmässigt borde befinna sig i en annan klass på V75 men han kämpar med att hålla sig till rätt aktion i loppen. Han är både snabb och stark och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Men han tävlar mot sig själv och felfri är segerchanser bra, men som favorit på V75 från bricka åtta är detta ingen jag vill hålla ensam i handen och därför är det givet att gardera. 

Bästa draget? 

– I V75-1 är mitt drag 6 Castor the Star. Han var ute i samma lopp som Napoleon Cash för två starter sedan, då satt man fast och fick sparade krafter i mål. Det handlade även om årsdebut den dagen och nu kommer han med två genomkörare innanför västen och formkurvan bör peka uppåt här. Från springspår är Castor the Star min troliga ledare av loppet och med främsta motbudet med bakspår kommer Jörgen Westholms fyraåring leda länge. Förstahäst till 17%.

Klicka här för att komma vidare till Olivers andelsspel på V75!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto