Publicerad på 18 Mar - 16:55

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 i Norge: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Fem frågor inför V75 på Momarken (Norge) med vår formstarke andelsläggare Oliver Bergman!

Vad blir viktigt att tänka på inför lördagen? 

– Detta är en omgång som av vårt grannland Norge och närmare bestämt av Momarkens travbana. Det som är värt att nämna gällande Momarken är att det har ett långt upplopp som mäter hela 240m. Detta gör att precis som på exempelvis Axevalla som har Sveriges längsta upplopp så får väldigt många hästar chansen över upploppet vilket innebär öppna rafflande avslutnginar på loppen. Dessutom får man inte använda sig av körspö i Norge vilket debiteras kraftigt just nu då styrningarna ofta blir yvigare och det ser helt enkelt sämre ut. Man ska även komma ihåg att voltstarts momenten inte fungerar som i Sverige och därför bör man se över vilka spår som är mest gynnade i Norsk voltstart tills på lördag. 

Vilken är den bästa spiken? 

– Efter strykningen på 8 A Perfect Dutchess i V75-5 fick vi tänka om och isället hittar vi omgångens bästa singelstreck i V75-6. Jag kommer här lite fullt ut på Åke Lindbloms 2 Chapuy. Detta är en startkatapult som här fått spännande förutsättningar. Det är dessutom anmält barfota runt om vilket är spännande. Trots atr det finns flera startsnabba med i loppet så är Chapuy min givna ledare efter en bit och i den positionen över 1640m är han hästen att slå. Även om Momarken har ett långt upplopp som kommer bli utslagsgivande så ser jag inte vem som ska trycka upp tempot utvändigt om Chapuy i mittendelen av loppet och när vi får omkring 33% på strecken kommer jag spika. 

Favoriten i fara?

– V75-1 10 Maestro Crowe. Detta är en högkapabel travare som segrade i sju av sina tio starter under 2021. Dessutom var han hårt betrodd i Harpers Hanover under elitloppshelgen. Sedan några starter tillbaka återfinns numera Maestro Crowe hos Petri Puro och senaste kom också första segern sedan återkomsten till honom. Formkurvan för Maestro Crowe är i stigande och detta är en individ som både besitter styrka och kunnande. Utan allt för mycket strul längs vägen ska segerchansen vara goda, men i ett öppet stolopp över tre volter där Maestro Crowe startar med innerspår får inte mycket gå fel under loppet. Som favorit på V75 känns det givet att gardera och jag anser trots allt att Maestro Crowe är en favorit i fara. 

Bästa draget?

– Draget i V75-1 är 14 Oracle Tile. Han besegrade Maestro Crowe senast de möttes och Oracle Tile är en bra häst för klassen som är härdad i tuffa sammanhang och kommer dessutom med toppform till dagens start. När dessutom endast får 9% på strecken är spelvärdet högt i min bok och han är därför given på kupongen. Senast avslutade han bra och med minsta klaff längs vägen ikväll kommer han fälla många den sista biten. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen?

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system som får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen ökar. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto