Publicerad på 1 Jul - 14:38

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 i Eskilstuna: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman ger sig på lördagens V75-omgång! Haka på hans system genom att köpa andelar här!

Eskilstuna nästa på V75! Hur känns formen inför den här omgången? 

– Detta är en omgång där den sportsliga faktorn är skyhög. Vi kommer få avnjuta STL finaler men dagens höjdpunkt är självklart E3 finalerna som också går av stapeln. Här gör de bästa treåriga stona samt hingstar/valacker upp om titeln som bästa treåring! Jag ser fram emot omgången och anser spelvärdet är högt då det finns flera öppna avdelningar med bra spelvärde. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– När det handlar om finaler i olika sammanhang ska man komma ihåg att flera av hästarna har mötts tidigare och det gäller därför att ha koll på detta och kunna jämför prestationer med varandra. Det finns såklart många faktorer att hålla koll på, t.ex spår, läkningsförlopp, banunderlag och utrustning m.m. Men lär du dig bli skicklig på att jämför insatser med varandra kommer du också ha enklare att jämföra och sätta in hästarna mot varandra i dessa finaler där konkurrenterna har mötts tidigare. Man ska också notera att när det handlar om finaler är det fler ekipage än normalt som växlar upp vad det gäller utrustning och finjusteringar. Detta innebär att plugga på badkarskörningen är än viktigare dessa dagar då många lopp på förhand är spelmässigt jämna. 

Vilken är den bästa spiken? 

– Detta är en omgång där det på förhand är svårt med att hitta singelstreck, men i skrivande stund har jag stark känsla för 6 L.L.Royal i V75-5, ett lopp som annars kommer kosta en hel del streck. L.L.Royal kommer med tre raka segrar på kontot för Robert Bergh och med tanke på hans startsnabbhet är jag inne på att man återigen tidigt kan överta ledningen. Väl i den positionen kommer man sen bli tuff att ta sig förbi. I den senaste starten vann han säkert utan att prestera på topp. Detta är kanske någon tycker är lite oroande inför dagens start, men när man från stallets sidan meddelar att L.L.Royal kändes väldigt uppåt i måndagens träningsjobb så är ställningstagandet givet för mig. Spets och slut! 

Favoriten i fara?

– I V75-4 är 11 Amalencius B.B. favorit. Detta är en högkapabel herre som besitter helt klart högst kapacit i startfältet. Han har vunnit flera V75-lopp under året och kommer senast från en säker seger på Boden. Innan det var han ute i Harper Hanovers lopp och gjorde det mycket bra som trea. Amalencius B.B. tål att göra jobb på egen hand och även om inte utgångsläget är det bästa idag så startar han såklart med bra segerchans i loppet, OM han håller sig till trav. Men som favorit på V75 är han dock ingen jag vill hålla i handen, detta med tanke på hans historik gällande just galopper men också med tanke på att det inte får strula mycket från bricka elva mot bra hästar på en snabb sommarbana idag. Garderar! 

Bästa draget? 

– I V75-7 är mitt drag 2 Santos de Castella till 12%! Ett stayerlopp över tre volter. Santos de Castella satt fast med allt sparat i de senaste starten, han såg ut som en tickande bomb över linjen. För två starter sedan var man ute i självaste Harper Hanovers lopp och höll mycket bra från ledningen. Jag är inne på att Jörgen Westholm kommer tävla idag och när han själv meddelar att man kör för att nå ledningen idag får jag vatten på min kvarn. Väl i spets kommer han sen bli svårfångad och till låg procent är detta ett givet drag som jag kommer försöka ta betalt på under dagen.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto