Publicerad på 3 Nov - 16:33

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 från Norge - Hur tänker Bergman då?


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen måste jag säga känns helt okej, detta trots att det inte exploderat på utdelningen. För om det inte blev någon 7:a förra veckan så grämer jag mig inte över det. kKänslan är att jag är rätt på det för dagen och att jobbet man lägger ner inför omgångarna visar på att över tid kommer det att ge resultat. Givetvis finns någon plump här och där i enstaka lopp, men summa av kardemumman är trots allt att formen är klart över medel inför helgen.

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– V75 denna veckan från grannlandet, Norge. Bjerke står som värd och det finns några viktiga faktorer att ta hänsyn till då. Bland annat är det inte tillåtet att bruka körspö i Norge, vilket såklart låter bra i grunden. Men faktum är körningarna oftare bli yvigare på grund av detta vilket inte alltid ser speciellt snyggt ut över upploppet. Det ska även noteras att tröga hästar som behöver lite extra stötting längs vägen missgynnas av att kusken inte får visa körsp. 

En annan sak att man bör notera är att man i Norge har ett annat voltstartssystem. I Norge så vänder hästarna med spår fem, sex och sju i motsatt håll än hästarna med spår ett, två, tre och fyra. Detta innebär att vi får tre springspår. Personligen anser jag att detta är ett bra system då detta ökar chansen för att samtliga startande ska kunna få en bra start. Noterbart är även att spår elva och tolv är bra startspår i voltstart. 

Vilken är den bästa spiken?

– Vi bjuds på en öppen omgång som på förhand är fylld med spännande drag, men att välja ut den bästa spiken i omgången var svårare. I skrivande stund har jag väldigt bra magkänsla för 3 Cronos Degli Dei i V75-6. Detta är en individ som kommer med imponerande fem raka segrar på kontot och intrycken på slutet har varit mersmakande. Alessandro Gocciadoros fyraåring kördes senast passivt men när luckan väl kom och han vreds ute i spåren med 500m kvar lämnade han sina konkurrenter över upploppet. För två starter sedan visade han startsnabbhet bakom bilen och segern blev tillslut enkelt från spets. Idag är utgångsläget passande och det troliga idag är att Ready Cash avkomman tidigt sitter i spets och i den positionen är Cronos Degli Dei hästen sen att slå för övriga. Spik. 

Favoriten i fara?

– I V75-4 är 8 Imperatur Am just nu favorit. Att detta är en individ med bra kunnande råder det inget tvivel om, och han spås en ljus framtid. Imperatur Am var bland annat inkvalad till det svenska travderbyt senast. Nu har man visserligen varit struken inför dagens start och utgångsläget är inte det bästa. Vilket är två faktorer som drar ner chanserna en aning. Men trots detta är jag inne på att Imperatur Ams grund kapacitet räcker långt. Däremot Imperatur Am som favorit i loppet ställer jag mig frågande till. 

Bästa draget?

– I V75-7 vill jag slå ett slag för 6 Rose Hill D.E. Detta är en raket från start och som dessutom kommer med bra form här. Vi i Sverige kanske minns henne från sin sejour hos Svante Båth, men numera tränas detta fyraåriga sto av Rick Ebbinge. Trots spår en bit ut idag är jag inne på att hennes startsnabbhet tar henne tidigt till ledningen och väl i den positionen kan sen Ebbinge välja taktik. Oavsett om det blir spets eller rygg på ledaren så är hon garanterad ett bra lopp och ska ses som en given segerkandidat. 14%.

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto