Publicerad på 5 Sep - 12:27

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Undersökning: De är det populäraste partiet på Instagram



Foto: Bildbyrån

Sverigedemokraterna är det populäraste partiet sett till antalet följare på Instagram visar en genomgång av Rekatochklart. De har i dagsläget 88% fler följare än Moderaterna, som ligger tvåa på listan. Sett till partiledarnas konton är det däremot statsminister Magdalena Andersson som toppar listan. 

Med mindre än en vecka kvar till valet går nu riksdagspartiernas kampanjer in på sin slutspurt och Instagram är numera en given kanal för politikerna att använda för att nå ut till sina väljare. 

En sammanställning av riksdagspartiernas Instagram-konton visar att Sverigedemokraterna dominerar sett till antal följare, följt av Moderaterna. Under perioden 26/8-2/9 ökade Sverigedemokraternas följarantal med 2,17%. Under samma period var det dock Kristdemokraterna som hade den största ökningen på 2,59%. 

Om man ser till partiledarnas egna konton är det statsminister Magdalena Andersson som lockar flest följare. Hon har i skrivande stund 5% fler följare än tvåan på listan, Kristdemokraternas Ebba Busch. Under perioden 26/8-2/9 ökade dock Magdalena Anderssons följarantal med endast 0,49%, medan Ebba Busch ökade med 2,11%. Störst ökning under samma period hade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi. Hennes följarantal ökade med 6,12%.




Om sammanställningen 

Följarantalen är hämtade från riksdagspartierna och partiledarnas Instagram-konton den 26/8, 30/8 och 2/9. 

För mer information, vänligen kontakta: Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected] 

Om Rekatochklart 

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. 
Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto