Publicerad på 11 Mar - 13:12

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Stor V75-jackpot på Åby: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån


Fem frågor inför V75 på Åby med vår formstarke andelsläggare Oliver Bergman!. Den här helgen är det hela 47 miljoner i jackpot! 

Vad blir viktigt att tänka på inför lördagen? 

–  Ingen prickade samtliga rätt förra lördagen vilket innebär att vi har en finfin JACKPOT till dagens omgång, prognosen säger att vi har hela 47 Miljoner om att spela om denna lördagen. Tävlingarna arrangeras av Åbytravet och noterbart är att där finns det dubbla Open-Stretch att tillgå över upploppet där. Detta gör att hästarna som sitter i rygg på ledaren och tredje invändigt kommer få fritt spelrum den sista biten. 

Vilken är den bästa spiken? 

– Det är inte lätt att hitta bra spikar att gå all in på denna lördag. Men min ide med högst spelvärde är 3 Magical Mile. I den senaste starten tappade Magical Mile en hel del från start från samma utgångsläge men visade trots detta att formen är på topp via en rapp avslutning, klockan stannade på 10,5 sista 800m. Det räckte till en andraplats den gången. Idag handlar det om Victor Rosleff som sitter i vagnen att komma iväg från start och lyckas han med det så besitter Magical Mile fart som räcker långt för sammanhanget. Jag är inne på att Victor Rosleff även skulle kunna hitta till ledningen i ett andraskede och i den positionen blir också Magical Mile hästen att slå för övriga. Dessutom kryddar vi detta med barfota runt om för första gången! Till 19% är spelvärdet högt. 

Favoriten i fara?  

– I V75-5 hittar vi storfavoriten 6 Amalencius B.B., att han blir favorit är heller inte så konstigt med tanke på vilken hög kapacitet femåringen visat upp. Timo Nurmos travare kommer med två imponerande segrar i bagaget, Amalencius B.B. är tuff och oöm i loppen vilket innebär att det lär bli ett offensivt upplägg direkt från start. Detta är en klassklättrare som konkurrenterna idag kommer ha respekt för och felfri är segerchansen mycket hög. MEN det är just det där med att det blivit tre galopper på de sex senaste starterna som oroar. Dessutom är jag inte speciellt förtjust i när man rycker alla skorna till dagens start. Visst är detta en effekt många hästar tänder till på men det innebär också alltid en risk när man ändrar om i balansen på en häst. När man dessutom gör det på en häst som är streckad till 75% så måste man vara uppmärksam. Det är mycket möjligt att Amalencius B.B. kommer ut och är helt överlägsen idag, men som storfavorit på V75 kommer jag gardera. 

Bästa draget? 

– I V75-1 vill jag framhålla 1 Global Brilliance som idag gör en spännande årsdebut. Det är även debut över kort distans men det är något man från stallet tror kommer passa Global Brilliance perfekt. Hon kan öppna bra från start och är garanterad ett bra lopp idag. Det skulle även kunna bli så att Global Brilliance håller upp innerspåret och väl i den positionen är segerchansen bra. Men skulle man bli snuvad på spets initialt är det heller inte helt avgörande då det finns tillgång till Open-Stretch den sista biten. Till 16% är spelvärdet högt. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system som får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen stiger. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. 

Vill du spela med oss idag så hittar du andelarna HÄR

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto