Publicerad på 8 Sep - 17:20

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Stark kritik mot Elanga: Lägger sig och skriker varje gång



Foto: Bildbyrån

I fjol sågs han som ett av Manchester Uniteds största utropstecken. Nu är tongångarna annorlunda kring den svenske talangen Anthony Elanga, 20. 
– Elanga har dragit på sig dåliga vanor. Han har bestämt sig för att löpa linan ut med att lägga sig och skrika varje gång han blir tacklad, säger United-legendaren Paul Parker. 

Förra säsongen slog Anthony Elanga igenom stort med både regelbunden speltid i Premier League och en plats i det svenska landslaget. Till slut landade Elanga på 21 matcher i Premier League, varav 14 från start, och två gjorda mål. 

I början på den här säsongen har det sett lite tuffare ut. 20-åringen har visserligen startat ett par av matcherna men prestationerna har mötts av kritik. En av kritikerna är den förre United-legandaren Paul Parker. Han är ganska frän i sin kritik mot Elanga och ser en utlåning som ett möjligt alternativ om han inte bättrar sig. 

– Elanga har dragit på sig dåliga vanor. Han vill ramla omkull och han vill utmana domaren hela tiden. Han behöver kanske en tid utanför planen för att förstå. Att gå på lån och förstå sig på livet utanför Manchester United kanske får honom att vakna upp och som ung spelare förstå var han är i sin karriär, säger Parker till vår systersajt Mybettingsites. 

Parker fortsätter sin kritik. 

– Grundtaken är att du ska älska spela fotboll. Som en oskuld som är ny i sporten är tanken att du ska njuta av att vara där ute på planen. Men så är det inte. Elanga har bestämt sig för att löpa linan ut med att lägga sig och skrika varje gång han blir tacklad. 

Elanga fick inte hoppa in i 3-1-segern mot Arsenal. Detsamma gäller Victor Lindelöf. I kväll spelar United i Europa League mot Real Sociedad och på söndag väntar Crystal Palace på bortaplan i Premier League. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto