Publicerad på 20 Jun - 12:09

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Spelarna att byta in i Allsvenskan Fantasy



Sommaruppehållet är äntligen över och det börjar bli dags att se över sin Fantasytrupp inför återstarten. Här är mina bästa tips!

Några saker att tänka på i första omgången: 

- Otieno, Seb Larsson och Abdulrazak (ryktas bort också!) är tre intressanta spelare som samtliga är avstängda i första omgången. 

- Hammarby har sålt Williot Swedberg och Lahdo. Spelare som Selmani och Ludwigson är givna i återstarten, men räkna med att det kommer in ett par bra namn till Bajen. 

- Följande lag ska kvala till Europa, med allt vad det innebär av risk för rotation i Allsvenskan beroende på hur kvalet går: Malmö FF, AIK, Djurgården och Elfsborg. 

- Omgång 16 innehåller bara sex matcher. Malmö FF, Djurgården, Helsingborg och AIK har ingen omgång där. Se till att du har med det i dina planer så du inte står med åtta spelare från de fyra lagen den omgången.

Fokusera på dessa lag


Lag jag tycker du ska leta spelare i:

Malmö FF har Helsingborg (h), GIF Sundsvall (b), Varberg (h), Norrköping (b), Sirius (h) och (b) innan GIF Sundsvall (h). Överlag har Malmö klarat av många av de svåraste matcherna då de mött samtliga Stockholmslag borta redan. Jag tror Malmö kommer gå riktigt bra härifrån in i mål. Det knepiga är att pricka in spelare som får mycket speltid, då Malmö har hård konkurrens på samtliga positioner. Men jag skulle tro att Kiese-Thelin för 10.5 (så länge ingen bra anfallare värvas in och han får hålla sig skadefri) och Hadzikadunic (6.6) är två bra namn. 

Häcken avslutade med fem raka segrar. Har Hammarby (b), Elfsborg (h), Mjällby (b), Sundsvall (h) och Djurgården (h) kommande fem. Inget superschema, men visade under våren att de är bra och de har inget Europaspel som stör. Jeremejeffrykten stör lite, så jag hade inte plockat in honom nu, men behållit om jag har honom. Däremot är mittfältare som Rygaard (7.1) och Uddenäs (6.8) bra alternativ.
   
Värnamo tycker jag är seriens klart bästa nykomling. Överkomligt schema med Kalmar (b), Varberg (b), Sundsvall (h), Djurgården (b) och AIK (h). Stockholmslagen möter Värnamo mitt i deras kvaläventyr, vilket hjälper. Oscar Johansson (5.6) är fortsatt ett fynd. Given i laget och ligger bakom mycket i Värnamos anfallsspel. Francis de Vries (4.1) är en billig back som spelar. Bra för att frigöra lite deg. Tycker även givne Antonsson (6.5) är ett bra alternativ. Gör sina mål och tar straffar. 

AIK har ett okej schema inledningsvis och jag tycker det går bra att sitta kvar på deras backar om du har dem. Tänk dock på att Otieno är avstängd som sagt. Jag har Milosevic och Sotte i mitt lag just nu, men kommer nog byta ut någon eller båda inför omgång 16, där AIK inte spelar. En spelare jag tror kan bli intressant då är Elfsborgs Johan Larsson. Jag tror boråsarna får det svårt i Europakvalet mot Molde i första omgången. Blir det så att de åker ur blir det fullt fokus på Allsvenskan under hösten. Då är Larsson (som gått ner från 8.0 till 7.8) ett bra alternativ. 

Polsäters lag


Mitt lag just nu: 

Hahn, Beijmo, Milosevic, Sotte, Eid Uddenäs, Oscar Johansson, Levi, Oliver Berg Marcus Berg, Jeremejeff 

Bänk: Molin, Tsouka, Alexander Johansson, Rosengren 

Ett fritt byte och 0.3 på banken. Bollar med lite olika alternativ där jag kommer följa rapporteringen kring Malmö väldigt noga. Beijmo kostar lite väl mycket för att inte vara given, men ryktas han få starten i derbyt mot HIF blir han kvar.

Överlag började min säsong väldigt dåligt, då jag missade kaptensval och var sen på ett par spelare. I omgång två var jag rankad 25023, men har sedan dess klättrat upp till 2576. Ingen kanonranking alls, men hoppas kunna klättra mer framöver.

/ Polsäter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto