Publicerad på 4 Nov - 22:08

Sista rundan i Allsvenskan - livebettingfest?

Häcken tog guldet. Helsingborg och Sundsvall får börja om i Superettan. Den stora spänningen i sista omgången finns i kvalplatsstriden. Här är mina tankar om årets sista allsvenska omgång.


Säsongens sista omgång i Allsvenskan brukar kunna vara en riktig höjdpunkt livebettingmässigt. Motivation kan diffa, skytteligasegrar jagas och olika resultat kan tvinga fram totalt kaos där bägge lagen i en match behöver gå för seger. Jag minns avslutningen säsongen 2016 när Häcken tog emot ett redan degraderat och totalt utcheckat Falkenberg. Häcken har i tio års tid älskat den typen av hemmamatcher och där jagade dessutom Owoeri mål för skytteligasegern. Slutade 7-0 till slut och jag tror jag fyllde på live fyra-fem gånger utöver tunga prematch-spel. En av de mest lönsamma enskilda matcherna någonsin för mig.

Normalt är det mycket att hålla koll på för dig som bettar när det är åtta matcher samtidigt. I år är dock dramatiken begränsad då guldet är utdelat och Superettanbiljetterna bekräftade. Men några saker jag kommer hålla koll på: 

1. Sirius mot Varberg.
Bortalaget måste vinna för att ha chans att undvika kval. Kan vara så att seger inte ens räcker om Degerfors tar poäng mot MFF. Men det troliga är att Degerfors inte dödat matchen i Malmö. Kan med andra ord bli så att Jocke Persson måste börja gambla rejält i andra halvlek om det står oavgjort eller om Sirius leder. Skulle Sirius ta en tvåmålsledning så kan motivationen tryta hos Varberg som kanske börjar tanka inför kvalet istället. Här kan det uppstå fina lägen för livebets.

2. Skytteligakampen
Vilken form Häcken är i efter några dagars krökande får vi se. Jeremejeff som vilade senast mot Blåvitt lär väl vara sugen på att säkra skytteligasegern om inte annat. Norrköping har också fina offensiva spelare om Sigurdsson, Levi och Nyman kommer till start. Kan bli rejält öppna spjäll i andra och därmed överspelslägen om oddset är rätta.

I Värnamo har Antonsson chansen att krydda en redan makalöst bra säsong med ytterligare mål mot IFK Göteborg. Hur sugna är ett bortasvagt Blåvitt på den här matchen? Fördel hemmalaget för mig här, men inget spel på förhand.

3. Malmö FF:s motivation

Är MFF sugna på att runda av säsongen på ett snyggt sätt? Eller vill de bara stöka över den här skiten? 1.60+ på Malmö rak hemma mot Degerfors är ett sjukt odds om Malmö faktiskt stämplar in för den här matchen. Kommer försöka hålla koll på inledningen och bedöma hur det ser ut. Sen undrar jag vad en tidig klar Sirius-ledning gör med Degerforsspelarna. Skulle Uppsalagänget vinna kan Degerfors förlora med 100-0 och ändå fira nytt allsvenskt avancemang på Bosna. Låt säga att Sirius går upp till 2-0 och Varberg tar rött - då är Degerfors i stort sett klara. 

4. Kalmars förmåga att göra mål
Smålänningarna är med rätta storfavoriter mot Sundsvall. Men oddsen är väldigt nedtryckta. Till nuvarande odds hade jag nog hellre valt plushcp på Sundsvall före match. Alla vet att Giffarna är usla och nu är det som att marknaden förväntar sig en kollaps ovanpå det. Men Sundsvall har redan varit utslagna ett tag och har ändå stått upp okej mot Sirius, Värnamo och Göteborg. Har inte rasat ihop mer än de gjort hela säsongen. Kalmar är normalt inget lag som öser in mål och det är inte omöjligt att Sundsvall kontrar in någon boll. Här skulle jag nästan kunna tänka mig att nypa ett underspel live om Kalmar går upp i en tidig ledning, för jag har lite svårt att se KFF ösa på i 90 och gå upp till 4,5-0. Men vi får se hur matchen utvecklar sig.

Några tankar från min sida inför i alla fall. 

Fantasy?
Sista omgången och alla matcher börjar samtidigt. Om du inte redan laddat hem allsvenskas app – gör det och uppdatera den från 70 minuter före avspark på söndag. Det är nämligen då elvorna börjar dyka upp i appen och du kan få bekräftat om dina gubbar spelar eller inte. Finns ju några frågetecken:
Edvardsen har nött en del bänk senaste tiden. Får starten nu?
Berisha har haft måltorka och det ryktas om någon skadekänning. Startar en betydelselös match?
Malmös elva.

Etc.

Så det kan verkligen löna sig att göra bytena sent. Men se till att du har en plan för ungefär hur du vill göra i olika scenarion så du inte är helt nollställd just före deadline. 

Mitt lag:
Nordfeldt, (Joelsson)
Johan Karlsson, Mendes, Jeahze, 
Simon Gustafson, Oliver Berg, Sebastian Nanasi, Nahir Besara, (Baidoo)
Veton Berisha, Christian Kouakou, Marcus Antonsson

Bänk: Bouzaiene, Widell, Baidoo,

Rätt tydligt att jag går för Kalmar och Bajenspelare här. Vill gärna ha in någon Djurgårdsspelare, får se hur elvan blir där. Kan bli Asoro mot Baidoo till exempel. Eller Edvardsen mot Berisha om den senare ej startar.

Jagar du poäng att äta ikapp så är goda råd dyra. Bara att lasta in allt på rött. Leta efter spelare med lågt ägandeskap och högt poängtak (lätt va?). Till exempel:
Malmöspelare hemma mot Degerfors (om vi hinner få elvan).
Kouakou hemma mot Varberg tycker jag bör kunna bli bra om matchbilden blir gynnsam.
Wikheim om han startar för Djurgården.
Berg och Nanasi äger många i Kalmar. Skrabb äger nästan ingen – han skulle kunna vara ett spännande långskott.

Ligger du bra till är det såklart bara att bevaka och blocka med spelare många har.

Hur tänker du i helgen?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto